Live acumPoftiti la circ (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Vacanța de 1 mai 2019 în România. Unde petrec românii până dimineața

Vacanța de 1 mai 2019 în România. Unde petrec românii până dimineața. Află din articolul a1.ro, în ce stațiuni petrec românii de 1 Mai până dimineața

Vacanța de 1 mai 2019 în România. Unde petrec românii până dimineața. Află din articolul a1.ro, în ce stațiuni petrec românii de 1 Mai până dimineața

De 1 mai, românii se pregătesc de distracție în diferite zone ale țării, alegând atracții turistice de la mare și de la munte. Astfel, prețurile în stațiunile de cazare au crescut în această perioadă. Cei care aleg să sărbătorească la malul mării Paștele și ziua de 1 mai, aleg fie destinații aglomerate, fie dintre cele mai retrase. Românii care vor să respire aer proaspăt de munte și să simtă că într-adevăr a venit primăvara, aleg stațiuni montante cu peisaje frumoase.

Vacanță de 1 mai 2019 – La mare

În funcție de preferințe, turiștii optează fie pentru plaje pustii unde pot petrece în liniște cu familiile și prieteni, fie stațiuni aglomerate în care distracția și muzica bună sunt pe val. Printre plajele mai puțin populate de la malul mării se numără plaja Vadu, plaja Corbu și stațiunea 2 mai. Plajele și stațiunile pentru distracție sunt Mamaia, Costinești și Vama Veche.

Turiștii care ajung la mare în această perioadă caută să se relaxeze, să uite de rutina zilnică pentru o vreme și să simtă că se apropie anotimpul călduros. Când îi ai aproape pe toți cei dragi, orice vacanță e una reușită, indiferent de cazare sau restaurantele la care mănânci. Cu toate acestea, pentru a găsi cazare la prețuri avantajoase trebuie să faci rezervare din timp pentru tine și gașca ta.

În stațiunile de la malul mării, prețurile de cazare variază surprinzător de mult. Dacă, de exemplu, dorești să te cazezi în Mamaia, Într-un complex de lux din apropierea cluburilor, atunci s-ar putea să scoți din buzunar 300-400 lei/noapte/persoană. În schimb, dacă îți dorești să stai într-o pensiune mai retrasă, vei găsi cazare începând de la 60-70 lei/noapte/persoană.

Vacanță de 1 mai 2019 – La munte

Aerul proaspăt de munte și peisajul plin de verdeață atrage uneori mai mulți turiști decât marea de 1 mai. Dacă preferi să faci un grătar undeva la munte cu prietenii, atunci alege cazare într-o stațiune montană departe de civilizație. Fiind înconjurat de natură și liniște, te vei putea relaxa în voie, încărcându-ți bateriile înainte de terminarea vacanței. La munte, majoritatea stațiunilor populare precum Predeal, Sinaia, Brașov și Valea Prahovei sunt deja pline de turiști în această perioadă.

În ciuda temperaturilor ridicate din ultima vreme, în unele stațiuni montane stratul de zăpadă s-a menținut și încă se mai schiază. Astfel, vacanța la munte nu va fi doar una în care te bucuri de verdeață, dar și de zăpadă. În multe stațiuni montane încă se mai practică sporturi de iarnă. Așadar, nu ar strica să îți iei și echipamentul necesar la tine pentru a te distra pe pârtie. Prețurile de cazare pornesc de la 100 lei/noapte/ persoană și ajung și la 500-600 lei/noapte/cameră, în funcție de beneficiile hotelului sau ale pensiunii în care alegi să stai.

Indiferent de destinația pe care o alegi, fie că preferi marea sau muntele, alege să mergi cu prietenii dragi ție pentru a vă distra și relaxa împreună.

Citește și:

-Unde își petrec românii vacanța de 1 Mai. Top 3 destinații preferate de pe litoralul românesc

-Cât au plătit românii pentru minivacanța de 1 Mai! Iată care sunt cele mai ieftine destinații

-Românii și turiștii străini fac nopţi albe în Vama Veche

Sursă foto: pexels.com

Recomandari