- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
După ce în ediția trecută, concurenții Top Chef ne-au delectat cu amuse-bouche-urile pregătite pentru Orchestra Simfonică din Berlin, ne-am gândit să vă prezentăm o scurtă istorie a acestui preparat.
Amuse bouche se traduce prin "încântare a gurii" și este un aperitiv, pe care cheful îl servește la începutul mesei. El este de mici dimensiuni, de obicei, cât să se poată mânca dintr-o înghițitură și se folosește pentru ca bucătarul să își exprime măiestria și imaginația.
Chiar dacă este de mici dimensiuni, aperitivul îi pregătește pe oaspeți pentru festinul ce va urma și este servit, de regulă în restaurante de clasă.
Conținutul acestui preparat poate varia considerabil. Chefii aventuroși pot începe o masă cu un amuse bouche servit pe o ceașcă sau într-o lingură. Poate varia de la mousse de somon, sau un sorbet de mentă.
Prezentarea este cea mai importantă parte a experienței, fiind folosite numeroase modalități pentru o prezentare frumoasă și provocatoare. Printre acestea se numără feliile de fructe, baby cartof sau un biscuit, folosite ca baze pentru mousse-uri sau topping-uri.