Cu mari emotii, Florentina se prezinta prima cu o reteta delicioasa: Crema de ricotta cu zabaione si biscuiti. "Uau, delicios. Asta inseamna talent, gust o combinatie exceptionala", o lauda Chef Tudor. Cu speranta ca va trece mai departe, concurenta merge la locul ei.
Paul Purice a pregatit un desert atipic: o combinatie de mar cu cafea. "Galette de mar, nuca, stafide si cafea". "Nu e rau deloc, dar marul e prea caramelizat, e amarui", ii spune Nicolai Tand. "Eram curios de combinatia cafea - mar. Poate fi ceva, dar nu e pe gustul meu", a recunoscut Tudor.
Si urmatorul concurent pare sa fi dezamagit juriul. Cu un biscuite de casa cu lamaie, fructe de padure si bezea italiana, Daniel Grosu a lasat de dorit. "Ma asteptam la mai mult de la tine", ii spune Joseph Hadad.
"Cred ca am slabit trei kilograme, mi-e putin rau, dar sper sa merg mai departe. In ultimele minute am facut niste mere prajite cu sos de fructe de padure", povesteste Alexandru Balog. "Sunt convins ca puteai sa faci ceva mai bun" (Tudor).
In schimb, Mirela este foarte multumita de preparatul sau, ca si juriul de altfel. Aceasta i-a uimit pe cei trei chefi cu un "Crocant de migdale, nuci de Macadamia, curmale si un Carpaccio de piersica marinat in vin alb si cuisoare". "Superb, mi-ai starnit imaginatia. Bravo! Ai ceva de spus in aceasta competitie!", a laudat-o Tudor Constantinescu.
Ultimul, dar nu cel din urma, sa speram, este Mihai. Acesta nu e multumit de preparat. "Cea mai mare frustrare ar fi sa ies din cauza unei prajituri pe care o fac mereu". "Nu inteleg ce e aici", ii spune Chef Hadad.
Cea de-a treia proba: "Un desert care defineste fiecare concurent in parte"... Peste 1.248.000 de telespectatori au urmărit familiile Ozanei Barabancea şi a lui Răzvan Simion luni la “Top Chef”...