Antena Căutare

Cherimoya, un fruct plin de vitamine si minerale!

Un fruct tropical, cu o aroma atractiva si un aspect putin ciudat, ce-i drept, "marul peruvian de aur" merita incercat, macar pentru gustul sau.

Un fruct tropical, cu o aroma atractiva si un aspect putin ciudat, ce-i drept, "marul peruvian de aur" merita incercat, macar pentru gustul sau. Cherimoya este fructul arboreului Annona Cherimola. si creste pe valea Anzilor, la altitudini de 1.500 metri, din Columbia pana in Peru, precum si in California, Australia, sudul Spaniei, Italia si alte tari cu clima calda din lume.

Este un fruct in forma de para, cu un miez carnos, dulce de culoare alba. Se spune ca gustul seamana cu o mixtura de banane, ananas si capsuni.

De-a lungul timpului, arborele de Cherimoya a fost dus in diverse colturi ale lumii, fiind privit mai mult ca o planta de decor, cu care erau infrumusetate parcurile sau gradinile, mai ales datorita parfumului unic.

Arborele ajunge si la inaltimi de 10 metri, avand frunze foarte lungi. Fructul Cherimoya poate cantari pana la 2-3 kilograme, avand un gust care aminteste de un mix intre banana, ananas, mango si capsuni.

Este important de stiut ca semintele de culoare neagra sunt otravitoare. Motivul pentru care a fost numit "marul de aur" este gustul inconfundabil al pulpei.

10 lucruri ciudate despre alimente... FOTO! Cele mai ciudate restaurante din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x