Mirela, Daniel, Alexandru, Liliana şi Florentina au intrat la duel. Deşi tema pare uşoară, inspirată fiind din bucătăria internaţională, concurenţii au avut de furcă. Mai ales câtiva dintre ei care nu au mai gătit vreodată preparate asiatice. Aşa că Joseph Hadad a vrut să le dea un impuls. El a gătit cot la cot cu cei cinci concurenţi!
“Am să vă arăt cum se găteşte într-o bucătărie adevarată”, le-a spus Hadad.
Uimiţi de energia şi viteza lui Hadad, cei cinci concurenţi au avut ocazia să fure meserie de la acesta.
“Eu am 53 de ani, ei au 25-27. Am vrut să le arăt cum ma mişc eu şi cum se mişcă ei”, a mai spus Joseph.
În doar o oră, Hadad a pregătit o reţetă specific franţuzească: piept de raţă cu ficat de gâscă şi muşchi de viţel învelit cu prapor, cu conopidă, morcov şi sparanghel.
“Pe mine m-a ajutat. A fost un impuls!”, a declarat Daniel.
“E o onoare că am aceleaşi tigăi pe aceeaşi plită cu Hadad”, spune Alexandru.
Chiar şi Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand au rămas uimiţi de îndemânarea lui Hadad.
“Are 53 de ani, dar ce îndemânare. E ca un tânăr care abia a ieşit de pe băncile şcolii şi vrea să demonstreze ce a învăţat la şcoală. Ţi se umple inima când vezi aşa ceva. Sper să îi inspire nu numai pe concurenţii nostri, ci şi pe cei de acasă”, e spus Tudor Constantinescu.
Preparatul lui Chef Hadad a fost gata în timp util. Toţi concurenţii au avut ocazia să guste din minunea culinară.
“A fost o onoare pentru mine să fac o demonstraţie pentru voi”, le-a spus Hadad.
Cocktail party pentru Orchestra Simfonică din Berlin! Cum s-au descurcat concurenții Top Chef... Echipa condusă de Mirela intră iar la duel! Cinci concurenţi s-au plimbat prin bucătăria internaţională...