Live acumFilm: Dragoste pe partie
Prime Time 20:00Film: Parker

Echipa condusă de Mirela intră iar la duel! Cinci concurenţi s-au plimbat prin bucătăria internaţională

După ce concurenţii Top Chef au gătit pentru marea Orchestră din Berlin, juraţii au decis: echipa condusă de Mirela Ivaşcu intră, pentru a doua oară, la duel. Tema din această ediţie a fost inspirată de bucătăria internaţională.

După ce concurenţii Top Chef au gătit pentru marea Orchestră din Berlin, juraţii au decis: echipa condusă de Mirela Ivaşcu intră, pentru a doua oară, la duel. Tema din această ediţie a fost inspirată de bucătăria internaţională.

Echipa Mirelei Ivaşcu nu a impresionat după prima probă. Alaturi de ea, Daniel, Liliana, Florentina şi Alexandru au intrat la duel.

Fiecare dintre ei a extras un bilet cu numele unei ţări. Aşa cum era de aşteptat, concurenţii au trebuit să pregătească, într-o oră şi jumătate, un preprat specific ţării respective.

Italia i-a revenit lui Daniel, Franţa, Mirelei, iar Grecia, Florentiei. Alexandru a extras Japonia, iar Liliana, China. Nici unul dintre cei doi nu a mai gătit preparate asiatice până acum. Aşa că provocarea a fost imensă!

“Aş fi preferat orice în afară de Japonia. Eu sper să piardă persoana care ne-a adus la duel”, a spus Alexandru, referindu-se la Mirela.

Pe de altă parte, Mirela a fost extrem de mulţumită de faptul că i-a picat bucătăria franceză.
“Vive la France! Sunt familiarizată. Ultimele luni le-am petrecut acolo”, a spus concurenta.

“Până acum nu am mai gătit preparate din bucătăria chinezească, dar ştiu să le combin puţin. Trebuie să mă lupt să nu plec acasă”, a declarat Liliana.

Joseph Hadad le-a oferit puţin ajutor concurenţilor, consultându-se cu fiecare în parte. La fel a făcut şi Tudor Constantinescu.

După prima jumătate de oră, Chef Hadad le-a făcut o surpriză bucătarilor. Şi-a pus şortul şi li s-a alăturat concurenţilor! El a vrut să îi impulsioneze pe aceştia!

Minutele s-au scurs rapid! Plini de sudoare şi de emoţie, concurenţii au finalizat preparatele. Jurizarea este cel mai tensionat moment!

Daniel Grosu a pregătit gnocchi, pulpe de pui umplute cu brânză de capră şi oregano, piure de dovleac, legume la grătar şi la cuptor, adică “Gnocchi veranno”.

“Sosul e foarte bun, dar gnocchi trebuiau să fie mai pufoşi”, e de părere Chef Hadad.

“Când spun Italia, mă gândesc mai mult la dovlecei, ardei şi roşii. Porumbul şi sparanghelul nu prea sunt ingredient pe care le găsim des în preparatele italieneşti”, completează Tudor Constantinescu.

Mirela Ivaşcu a gătit: piure de dovleac, ratatouille, jeleu de grepfruit şi scoici Saint Jaques.

“Ratatouille nu a ieşit rău. Ma aşteptam la mai mult sos. Dar e foarte bună mâncarea ta”, a spus Nicolai Tand.

Alexandru Iacob a gătit o supă cu crevete specifică Japoniei.

“Îmi place. Minimalist. Ei aşa mănâncă”, a spus Chef Nicolai.

“Supa e foarte bună. Eşti talentat, Alex”, e de părere Joseph Hadad.

Liliana Petraru a pregătit: cremă de cartofi dulci cu lapte de cocos, orez cu creveţi şi pui cu sos de ghimbir.

“Crema e bună. Îmi place. Are un gust foarte bun”, a spus Hadad.

Florentina Lazăr a preparat o salată de caracatiţă cu cartofi, roşii uscate, măsline şi oregano şi o supă de fructe de mare. Totuşi, chefii au considerat că nu se apropie de bucătăria grecească.

“Nu e rău. Dar nu e Grecia”, a spus Tudor Constantinescu.

Dintre toate cele cinci preprate, juraţii au decis că cel al Lilianei nu a respectat tema duelului. Aşa că aceasta a fost eliminată din competiţie.

“Pentru mine asta înseamnă tristeţe. Mi-am dorit să rămân în concurs. Ştiu că plec ca un învingător. Bucătarilor rămaşi le doresc putere şi răbdare”, a spus concurenta.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.