Ingrediente
500g carne de miel tocata
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie necerata, plus inca 1 lamaie necerata, taiata sferturi
1 lingurita de chimion macinat
1 lingurita de scortisoara
1 varf de cutit de pudra de cayenne
1 legatura mica de patrunjel, tocat
2 linguri ulei de masline
1 bucata de ghimbir cat degetul mare, curatat si dat prin razatoare
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat fin
1 varf de cutit de sofran
250ml supa de miel
1 lingura pasta de tomate
100g de masline kalamata fara samburi
1 punga de coriandru, tocat
cuscus sau paine proaspata de casa, pentru servit
Mod de preparare
1. Se pune ceapa intr-un robot de bucatarie si se toaca fin. Se pun carnea de miel, coaja rasa de lamaie, condimentele, patrunjelul si jumatate din cantitatea de ceapa intr-un castron mare. Se asezoneaza, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se modeleaza in chiftele de marimea unei nuci.
2. Se incinge uleiul intr-un vas mare termorezistent sau intr-un vas tagine cu capac, se adauga ceapa ramasa, ghimbirul, ardeiul iute si sofranul. Se tin pe foc cinci minute, pana cand ceapa se inmoaie si incepe sa se rumeneasca. Se adauga zeama de lamaie, supa, pasta de tomate si maslinele, apoi se aduce la punctul de fierbere. Se adauga pe rand chiftelele, se scade focul, se acopera cu capacul si se mai lasa 20 de minute, intorcand chiftelele de pe-o parte pe alta.
3. Se indeparteaza capacul, se adauga coriandrul si feliile de lamaie, infigandu-le printre chiftele. Se mai tine pe foc, fara capac, inca 10 minute, pana ce zeama a scazut si s-a ingrosat usor. Se serveste fierbinte, peste cuscus sau cu paine proaspata de casa.
Pofta mare!
Sursa: Good Food