Juratul Top Chef, Tudor Constantinescu, a fost pasionat inca din copilarie de tot ce tine de bucatarie. Pasiunea pentru dulciuri i-a fost insuflata de catre bunica lui, cea care la 7 ani il invatase deja sa prepare clatite. La petrecerea Antenei 1, care a avut loc in seara premierei primei editii Top Chef, lui Tudor i-au fost alaturi trei dintre cele mai importante femei din viata lui: bunica lui, iubita sa si fetita pe care o asteapta sa vina pe lume.
Pentru Tudor, nicio carte nu se compara cu cartea de bucate, astfel ca la nici 20 de ani se lansase deja in afaceri...culinare. Pana in prezent a lucrat cu cei mai cunoscuti ciocolatieri belgieni si este proprietarul Chocolat, insa parerea bunicii ramane la fel de importanta ca aceea a unui Chef de top.
Tudor a fost atras de bucatarie inca din copilarie, iar bunica sa este cea care la nici sapte ani l-a invatat sa prepare clatite. Mama sa a murit, iar tatal s-a recasatorit. „Bunica e un exemplu pentru mine. A avut o viata grea, a plecat de jos si a ajuns departe. Ambitia ei m-a inspirat sa incerc sa realizez ceva in viata.” Iar bunica este foarte mandra de realizarile nepotului sau, iar la petrecerea Antenei 1 a tinut sa le spuna cunoscutilor lui Tudor ca poate astazi nepotul sau ar fi avut o alta traiectorie profesionala, daca ea nu l-ar fi invatat de mic cum se face crema de zahar ars si clatitele. Iar juratul Top Chef a facut o declaratie emotionanta: „Ii dedic ei aceasta emisiune si le multumesc celor mai importante femei din viata mea ca imi sunt alaturi in fiecare zi.”
La 14 ani, Tudor a plecat in Belgia, la Bruxelles, la mama sa si s-a inscris la cursurile Institutului de Industrie si Cercetare in industria alimentara, unde timp de 4 ani a studiat „dupa un program extraordinar de intens”. Imediat dupa ce a absolvit, a avut curajul sa se lanseze pe piata cu propriile lui produse, desi asta presupunea sacrificii foarte mari. „Am incropit un mic laborator intr-un beci din Bruxelles unde faceam noaptea croissante, tarte dulci si sarate, foarte populare in Belgia. E vorba de un aluat sarat, cu tot felul de amestecuri de legume, jambon, andive, praz, bacon, broccoli si ciuperci, iar la prima ora a diminetii plecam cu ele la targ, unde aveam taraba mea.”
A facut asta vreme de patru ani de zile, cand si-a dat seama ca viitorul lui nu este Belgia, asa ca a plecat in America, unde a trebuit sa inceapa din nou de jos, de la spalatul fructelor intr-un hotel de Miami. Desi aici nu a mai urmai niciun fel de studii, a reusit sa faca scoala vietii, astfel ca America l-a invatat cum sa poata vinde ceea ce stie el sa faca si e sigur ca fara aceasta experienta nu ar fi reusit astazi, in Romania. La 27 de ani s-a intors acasa in Romania si a deschis Chocolat – „o acumulare a multor lucruri pe care le-am vazut peste tot pe unde am calatorit”.