Antena Căutare

Laurentiu Barzoi: Un dandy care vrea sa "rupa in bucati" juriul

“Eh, da, uite aici baiat de salon, mama”, ar zice unele bunicute. Un dandy al trecutului, Laurentiu Barzoi, la doar 17 ani, este o prezenta… aparte! De la departare, iti iau ochii costumul la dunga negru in care este imbracat, asortat cu papion alb, camasa si pantaloni rosii. Incredibil, dar parca ceva tot lipseste: ah, da, palaria! Asa…

Galerie
Laur e un superstitios: are nevoie de palarie pentru primul cantec

“Eh, da, uite aici baiat de salon, mama”, ar zice unele bunicute. Un dandy al trecutului, Laurentiu Barzoi, la doar 17 ani, este o prezenta… aparte! De la departare, iti iau ochii costumul la dunga negru in care este imbracat, asortat cu papion alb, camasa si pantaloni rosii. Incredibil, dar parca ceva tot lipseste: ah, da, palaria! Asa…

Tanarul locuieste in Lupeni, cu ai sai si merge la scoala. Mama pleaca de cateva ori pe an in Spania sa munceasca, iar el ramane cu tatal. Ii duce dorul enorm si se refugiaza in dans si muzica. Nu ramane singur de tot; vecinii il sustin, iar el crede in steaua lui norocoasa. Mai mult, se imbarbateaza singur: “De acum tot ce conteaza la TV sunt eu!” Increzator baiat, sa vedem daca il tin nervii in fata juriului exigent.

Intra pe scena. WOW! Se citeste pe chipul juratilor ca nu se asteptau la el. Cheloo amuteste, Delia, ca orice femeie, ii fug ochii la accesorii si ii cere palaria. Bittman parca ar vrea sa stie totusi de ce a ales vestimentatia asta. Dar nici nu apuca sa raspunda concurentul la intrebarea lui Dan, ca juratul Cheloo isi revine din uimire si spune exact ce gandeste: “Vii de la circ? Lucrezi la un circ? Lucrezi la restaurant?”. Bombardat cu intrebari, pe Laur il trec toate apele. Soptit, raspunde ca nu.

El e un artist. Nu ii place numai muzica, ci experimenteaza si cu gimnastica, actoria, dansul, pictura si…fetele , ca tot il intreaba Delia de ele. Dar la X Factor a venit sa demonstreze ca poate sa cante. Isi alege melodia “New York, New York” a lui Frank Sinatra (pentru asta era si palaria ). Mai are un cantec de rezerva, culmea cel cantat de Ioan Man la auditiile trecute, care a smuls lacrimi de la Bittman. Ceva ii spune juratului ca de data asta nu ar trebui sa isi faca probleme.

“Am nevoie de palarie!”, anunta laur. Opa, Delia ramane fara jucarie. Baiatul trebuie sa intre in pielea personajului, nu e asa usor, domnilor. Jurata i-o da inapoi si incep acordurile muzicii. Suntem transpusi in anii de glorie ai swing-ului si jazz-ului, pe strazile nostalgicului New York. Laur nu numai canta; interpreteaza, rade la comanda, se misca si isi ascunde privirea sub palarie – l-am vedea intr-un musical.

Parerea juriului este singura care conteaza, totusi, cand muzica inceteaza. Delia e prima care da startul jurizarii: “Ai un complex de inferioritate. Incerci sa il maschezi si exagerezi anumite gesturi dar se poate lucra”. Un DA cu rezerve, dar un DA pana la urma.

“De cantat, canti bine”, recunoaste Cheloo, “restul e terifiant: felul in care te-ai imbracat, atitudinea de perna de puf de gasca tanara. Ti-e frica de toata lumea, NU!”. Mai ramane un jurat si sperantele lui Laur se indreapta spre el.

Dan Bittman il poate salva sau il poate trimite acasa, preferabil, se gandeste concurentul, fara prea multe cuvinte. Dar Bittman e un jurat corect si pentru asta este la X Factor, pentru a-si oferi opinia sincera despre fiecare voce: “Nu m-ai facut sa vars nicio lacrima!”. Laur se uita intens, ar vrea sa mai aiba o sansa, sa le arate ca are factorul X. “Ai vrut sa ne rupi in bucati”, continua Bittman, “ti-ai zis: daca nu plec cu DA de aici, ma sinucid. Ca sa nu te am pe constiinta, iti dau DA”.

Fericire in contra-alto: Francisca Dulceanu... Bland ca un mielusel, rocker, D'Artagnan. Cine e Tudor Gliga?!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x