Antena Căutare

Raduly - "Accy Daccy Whacky Doo" sau Al Bano Carissi?

"Accy Daccy Whacky Doo" sau AC/DC pentru neo-zeelandezi. Raduly e cel mai clar exemplu ca Factorul X e pe bune. Din baiatul nu foarte inalt ce cu greu leaga vorbele si e emotiv, pe scena raduly s-a transformat. Si odata cu el si juratii, si publicul... Dar sa o luam cu inceputul.

Galerie
Un pic din Paul Simon, ceva din Al Bano

"Accy Daccy Whacky Doo" sau AC/DC pentru neo-zeelandezi. Raduly e cel mai clar exemplu ca Factorul X e pe bune. Din baiatul nu foarte inalt ce cu greu leaga vorbele si e emotiv, pe scena raduly s-a transformat. Si odata cu el si juratii, si publicul...

Dar sa o luam cu inceputul.

Ma numesc Raduly Botond, am 23 de ani...am venit la X Factor ca sa...”

Pauza. Si o ia de la capat.

(Intrebarea redactorului – asa-i ca v-a cam bulversat? SIC - Pur si simplu nu i-a iesit din prima!)

Si tu, telespectatorule, simti. E ceva cu omul acesta. Ori de foarte bine, ori de foarte rau. E din Covasna si leaga cuvintele greu. Parca le-ar cauta. Nu care cumva sa greseasca timpul verbelor, sa faca aiurea acordul in gen si sa ii iasa..."o fata frumos". Da, v-ati dat seama e din „ungurime”, asa cum spun oamenii locului.

„Am venit la X Factor ca sa dovedesc, in primul rand mie, ca am de dat ceva pentru tara asta”... Gandeste in ungureste, vorbeste lent ca ardelenii si e altfel. Genul stangaci dar simpatic.

„Am venit cu sora mea, iubita mea si cu tatal meu”. E cu familia si nu se dezice de ceea ce se spune despre lumea din Ardeal – inradacinata. Altii ii spun, peiorativ, traditionalista. Altii ii spun civilizata. Altii ii spun normala.

Vrea sa il cunoasca lumea pentru ca e foarte greu sa canti live si „ca sa poti sa te intretii cu muzica”. Ce va spuneam ca gandeste in ungureste?

Ambitiile lui de a canta live contrazic teribil prima impresie. Raduly e mic de statura. Si lasa senzatia unui perpetuu impiedicat.

Trei minute sa dea tonul pe scena

„Eu cred ca am Factorul X, am plusul acela care trebuie sa il aiba un cantaret!” dar intra pe scena si cu naduf marturiseste juratilor ca a venit sa cante! Atat de calm incat Delia nu se poate abtine sa nu ofteze...

Are emotii. Multe. Carevasazica sa fie Raduly din aceia care paralizeaza atunci cand au emotii?

"Astazi o sa incerc sa cant de la AC/DC, Highway to hell"!

Ceea ce il debusoleaza cumva pe juratul Bittman care pare sa spuna din privire – "si cum, asa moale, vrei tu sa canti ROCK?? AC/DC?? Rockerii aia, taticii tuturor? Highway to hell??? Baietica, ai ambitii! Sau esti nebun, complet!"

Nepretuita e expresia juratului Cheloo: ochii mari, gura-cascata. Nu tradeaza nimic, pare sa spuna – "aham, interesant. Sa ii dam o sansa, omului."

A fost suficient basul ragusit pe care il recunoaste o lume intreaga. Ta-rararra-ra, Angus Young ai concurentaaaa!

Un-doi-trei si...: "Living easy, living free/ Season ticket on a one-way ride!"
Pe "Asking nothing, leave me be" avem un Bittman cucerit care canta in sincron, o Delia ce abia-abia se tine pe scaun si un Cheloo extaziat si multumit ca a intuitia nu l-a inselat.

Acelasi Cheloo care si opreste ritmul metalic spre dezamagirea lui Dan: "pai ce faci, tocmai acum cand intra in bulan?!"

Delia, nastrusnica asa cum o stim, merge sa-l pupe. In ciuda rugamintilor fierbinti ale lui Bittman, temator ca nu cumva sa ii taie omului avantul! Dar Raduly nici nu se clinteste.

In culise, tata-iubita-sora dau semne de bucurie. Coplesiti la randul lor, abia daca au avut curajul de a face vreo miscare, de a sulfa. De parca stateau de veghe ca sprijin pentru Raduly. Abia cand Delia le-a pupat baiatul lasandu-i doua urme de ruj pe obrazul stang, le-a venit inima la loc si zambetul pe buze. Ca si cum rujul acela a fost stampila catre Factorul X!

Ai sa o canti si pe asta la fel de...mediocru?

I se cere piesa a doua. Nessun dorma, Puccini. O fi cum zice Cheloo? "Baiatul asta e criminal in serie? Dar se ascunde foarte bine?"

Si purcede Raduly. Molcom, dar o idee mai relaxat decat acum trei minute. Incredibil. Daca inchizi ochii parca ar canta Al Bano. Juratii isi tin respiratia. Raduly inchide ochii si intra in stare: "....sulla tua bocaaaaa...vincerooooo".

Acum, daca te uiti mai bine la Raduly, parca are ceva din Al Bano. Frizura. Alura de baiat cuminte. Vocea exceptionala. Felul in care se transforma pe scena si devine irezistibil. Are chiar si o Romina putiiiin mai inalta decat el.

Si ca sa nu ziceti ca suntem noi partinitori, il aveti aici pe Al Bano cu Nessun Dorma pentru comparatie. O sa il salutati soldateste cum a facut si juratul Bittman in semn de "jos palaria, baietica!".

"Pentru oameni ca tine e facut show-ul asta! Esteeeee nici nu vreau sa ma asez!!" Delia oricum nu se pune pe scaun. Il mai pupa o data!

"Extraordinar!"Sa primesti eXtraordinar de la Cheloo...Raduly a luat trei DA-uri. Desi nimic nu anunta furtuna.

Efluviul de laude de la Bittman se incheie cu: "ai fata lui Paul Simon, vocea lui Al Bano, dar mai presus de orice, esti TU! Si asta imi place cel mai mult la tine!"

Draga Raduly, ai vazut ce a facut Delia, da? S-a ridicat de doua ori sa te pupe. Asta de te asteapta de acum incolo, baiete! E clar, Dan Bittman, stai linistit, are cine sa duca mai departe mostenirea rock-ului!

Orisicat, Raduly (cititi "Rodoli") are un asa Factor X incat sala vrea, dupa trei minute, sa o vada pe iubita lui. Bine, ai prietena si ai sarutat-o pe scena...s-a inteles...

Spune-ne pe Facebook ce parere ai despre Raduly! Are sau nu Factorul X?

Fa ce face popa, nu ce zice el: canta Parazitii!... Exmatriculat intr-a X-a, Sergiu a venit sa arate ca are factorul X. A luat 3 DA-uri. Citeste-i povestea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x