Aripioare cu legume coapte și garnitură de orz cu șofran
Preparatele cu aripioare de pui sunt adorate atât de cei mici cât și de cei mari, iar rețetele pot varia de la modul de preparare al aripioarelor și condimentele folosite, la garniturile cu care sunt servite. Pentru azi, avem o rețetă de aripioare cu legume coapte și garnitură de orz cu șofran.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 27 August 2020, 12:26 | Actualizat: Joi, 27 August 2020, 12:41- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Preparate la cuptor, pe pat de legume, aripioarele de pui se întrepătrund cu aromele acestora, dar și al cojii de lămâie cu care sunt condimentate și vor avea un gust surprinzător de bun.
Ingrediente pentru Rețeta Aripioare cu legume coapte și garnitură de orz cu șofran
- 1 kg aripioare de pui
- 2 buc. ardei gras, roșu
- 2 buc. ardei gras galben
- 2 buc. ardei gras portocaliu
- 2 cepe roșii
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 legătură de leuștean
- ulei de măsline
- zeama și coaja de la o lămâie
- sare
- piper
- Pentru garnitură:
- 250 gr orz
- 200 ml vin alb
- 1 ceapă
- 600 ml supă de legume cu șofran
- sare
- piper
Mod de preparare pentru rețeta Aripioare cu legume coapte și garnitură de orz cu șofran
Ardeii și ceapa se curăță și se feliază în patru, apoi se așază într-o tavă de cuptor, împreună cu cățeii de usturoi.
Aripioarele, asezonate cu sare, piper și coajă rasă de lămâie și stropite cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, se așază peste patul de legume.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 30-40 de minute, apoi se lasă neacoperită pentru câteva minute, așa încât aripioarele să se rumenească.
La final se presară mult leuștean tocat.
Pe aceeași temăPentru garnitura de orz, se călește o ceapă tocată mărunt, în puțin ulei încins, apoi se adaugă orzul și se amestecă bine să se învăluie în ulei. Se stinge cu vinul, apoi se completează cu supa de legume cu șofran și se lasă la fiert, acoperit și la foc mic, până este bine hidratat.
Se servesc cât sunt calde, delicioasele aripioare cu legume coapte și garnitură de orz cu șofran.
Spor și poftă bună!