Reteta Baccala alla carbonara. Un preparat pe bază de pește cu varză de Bruxelles
Dacă vreți să împresionați familia cu un preparat spectaculos pe bază de pește și multe legume, rețeta „Baccala alla carbonara”, sigur vă poate fi de folos!
Publicat: Marti, 08 Mai 2018, 21:06 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 22:11- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă vreți să împresionați familia cu un preparat spectaculos pe bază de pește și multe legume, rețeta „Baccala alla carbonara”, sigur vă poate fi de folos!
Ingrediente pentru reteta Baccala alla carbonara, un preparat pe bază de pește cu varză de Bruxelles:
- 600 g file de pește
- 500 g dovlecei de culoare verde închis
- 500 g morcovi
- 500 g varză de Bruxelles
- 200 g pătrunjel creț
- 1 legatură arpagic verde
- 200 g unt
- 500 ml smântână lichidă de gătit
- 2 buc. nucșoară întreagă
- 10 g șofran măcinat
- 300 g pancetta italiană feliată 10 oua proaspete
- 300 g parmezan ras
- 100 g făină albă
- 300 ml ulei de măsline
- sare
- piper negru
- cress de lemongras
- germeni de mazare
- 500 g cuburi de gheață
Mod de preparare pentru reteta Baccala alla carbonara, un preparat pe bază de pește cu varză de Bruxelles:
Se încălzește cuptorul la 180 de grade.
Se pune un vas cu 3 l de apă și puțină sare, la fiert.
Se curăță și se spală dovleceii și morcovii.
Dovleceii se taie în jumătăți și se scobesc de partea interioară.
Varza de Bruxelles se spală și se taie în jumătăți, iar arpagicul se spală și se toacă mărunt.
Peștele se filetează și se condimentează cu sare și piper.
Când apa începe să fiarbă, se adaugă morcovii și se lasă până se pătrund ușor, apoi se adaugă dovleceii și se lasă să se pătrundă și aceștia.
Se scot, apoi și se transferă într-un alt vas cu apă și gheață, lăsându-I până se răcesc, apoi se scot într-o sită.
În apa în care au fiert morcovii cu dovleceii se adaugă varza de bruxelles și se lasă să fiarbă pentru câteva clocote, după care se transferă în apă cu gheață până se răcește.
Pancetta se taie în bucăți mai mari, și se rumenește într-o tigaie încinsă până devine crocantă.
Se scoate, apoi într-un vas și se acoperă cu folie de aluminiu.
În locul ei se adaugă bucățile de pește și se rumenesc pe ambele părți, apoi se transferă și acestea într-un vas, acoperite cu folie.
Pentru sos, în recipientul de la thermomix se adaugă cele 6 gălbenușuri de ou, parmezanul, piperul, sarea, smântâna lichidă și puțin șofran.
Se setează thermomixul la temperatura de 55 de grade și se prepare sosul, timp de aproximativ 5 minute.
Pofta buna!