Rețetă de Brownie cu nuci și multă ciocolată. E prăjitura cea mai apreciată!
Se apropie weekendul și ești în pană de idei cu ce desert să-ți răsfeți familia? Încearcă această Brownie cu nuci și multă ciocolată și va fi foarte apreciată!
Publicat: Vineri, 12 Octombrie 2018, 08:57 | Actualizat: Joi, 19 Noiembrie 2020, 21:01Se apropie weekendul și ești în pană de idei cu ce desert să-ți răsfeți familia?
Încearcă această Brownie cu nuci și multă ciocolată și va fi foarte apreciată!
O altă prăjitură minunată, este această Brownie cu mere caramelizate și frișcă vanilată.
Ingrediente pentru rețeta de Brownie cu nuci și multă ciocolată
- 6 ouă
- 125g zahăr
- 200 g făină
- 100 g nuci
- un vârf linguriță sare
- 200 g unt
- 200 ml lapte
- 300 g ciocolată amăruie
- 2 lingurițe esență de rom
- 5 g praf de copt
- un vârf cuțit cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Mod de preparare pentru rețeta de Brownie cu nuci și multă ciocolată
Topim la bain marie ciocolata împreună cu untul și laptele, amestecând continuu până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția.
Pe aceeași temăMixăm albușurile, presărate cu sare, până devin spumoase, adăugăm, treptat, zahărul, iar când bezeaua devine fermă, turnăm, în fir subțire, compoziția de ciocolată, ușor fierbinte și omogenizăm rapid.
Încorporăm gălbenușurile, apoi făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul stins în zeama de lămâie și esența de rom, iar la final, nuca tăiată grosier.
Întindem compoziția într-o tavă de 23/36 cm, tapetată cu unt și făină și coacem delicioasa Brownie cu nuci și multă ciocolată pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
O lasăm să se tempereze, apoi o putem porționa.
Poftă bună!