Cea mai bună rețetă de Tiramisu! Nu poți să te oprești până nu o dovedești!
Una dintre cele mai îndrăgite rețete de tort este rețeta de Tiramisu pentru că se prepară ușor, nu necesită coacere, iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor. Și în plus, gustul este sublim!
Publicat: Joi, 17 Octombrie 2019, 09:36 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:02Una dintre cele mai îndrăgite rețete de tort este rețeta de Tiramisu pentru că se prepară ușor, nu necesită coacere, iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor. Și în plus, gustul este sublim!
Iată ce ne trebuie pentru Cea mai bună rețetă de Tiramisu:
- 400 gr pișcoturi de șampanie
- 100 gr cacao neagră
- 500 gr mascarpone
- 500 ml cafeanneagră
- 500 gr zahăr
- 10 ouă
- 1 portocală
- Esență de rom
- 50 gr zahăr vanilat
- Sare
- 30 gr semințe de cardamom verde
Rețeta Tiramisu - Mod de preparare
Pentru început, se separă gălbenușurile de albușuri, în două castroane diferite. Gălbenușurile rezultate, se vor amestecă cu zahăr, cu ajutorul mixerului, până când acestea se omogenizează schimbandu-și consistența și culoarea. Conținutul rezultat se va amesteca cu mascarpone și cu zahărul vanilat.
Vom răzui coajă de la portocală iar răzătură se va fierbe în puțină apă cu zahăr, până vom obține un sirop. Siropul rezultat se va adaugă în compoziția rezultată în urma amestecării galbenusurilor cu zahăr.
- Vedeți și Rețeta de clătite tiramisu!
Următorul pas va fi mixarea albusurilor, cu puțină sare, până vom obține o spumă tare la care vom adăuga zahăr.
Cele două compoziții se vor amesteca, adăugând albușurile peste gălbenușuri, puțin câte puțin, amestecând de jos în sus cu o spatulă. Crema rezultată se pune la frigider.
- Vedeți și Rețeta Tiramisu cu cireșe confiate!
Din cafeua fiartă și răcită, se ia o mică parte, care se pune la încălzit în ibric, unde se adaugă cardamon. După fierbere, cafeaua se strecoară și se adaugă restului de cafea rămasă.
Vom începe să pregătim primul strat de pișcoturi: vom pune cafeaua într-un bol, unde vom scufunda pe rând pișcoturile, așezându-le într-o tavă dreprunghiulară.
Peste pișcoturile însiropate cu cafea vom întinde un strat de crema (jumătate din cantitatea pe care o avem) și vom pudra suprafața acesteia cu cacao. Deasupra vom pune al doilea strat de pișcoturi, crema rămasă și vom pudra din nou cu cacao.