Atunci când ai musafiri, servește-i cu un Tiramisu fără ouă, mai simplu și mai rapid și încântarea va fi maximă!
Dacă optați, totuși, pentru cel clasic, vă recomandăm rețeta noastră de Tort Tiramisu!
Ingrediente pentru Tiramisu fără ouă
- 18 pișcoturi Savoiardi
- 250 ml cafea fiartă, filtrată
- 2 lingurițe zahăr
- 30 ml lichior amaretto
- Pentru cremă:
- 400 g ciocolată albă
- 250 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 500 g mascarpone
- esențe după gust
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare Tiramisu fără ouă
Se prepară, la filtru, o cafea mai tare, care se îndulcește după gust și se amestecă cu amaretto.
Pentru cremă, se încălzește frișca lichidă și se adaugă ciocolata albă ruptă, în ea, amestecând până se topește și se omogenizează.
Se lasă să se răcească, apoi se mixează până devine spumoasă și se încorporează mascarponele. Se adaugă esență de rom, sau de migdale.
Pișcoturile se trec prin cafea, api cu baza prin cacao pentru un plus de gust și culoare și se așază pe platou, alternând cu crema.
Deasupra se cerne cacao din belșug.
Se dă Tiramisu la rece pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire.