La doar 8 anișori și un entuziasm aparte, Radu Moldovan, unul dintre cei mai simpatici concureți din ediția 5 a sezonului 8 Chefi la cuțite, a făcut magie în bucătărie preparând un delicios tiramisu la pahar pe care cei trei chefi l-au apreciat la maxim.
Ce ne trebuie pentru tiramisu la pahar, cel mai îndrăgit desert pe care și un copil îl poate prepara:
- 500 gr pișcoturi
- 250 gr mascarpone
- 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 10 ml esență de rom
- 2 gălbenușuri
- 500 ml cafea fiartă
- 20-30 ml lichior
- 20 gr cacao pudră
- 300 ml frișcă lichidă
Cum pregătim deliciosul tiramisu la pahar, cel mai îndrăgit desert pe care și un copil îl poate prepara?
Mai întâi pregătim o cafea pe care o lăsăm la răcit.
Apoi, preparăm crema. Amestecăm două gălbenușuri cu zahărul pudră până zahărul se topește și compoziția devive cremoasă. Adăugăm esența de rom și omogenizăm.
Urmează mascarponele, un praf de sare și frișca bine bătută.
Omogenizăm bine crema și o dăm la rece pentru 20 de minute, să devină mai fermă.
Citește și: Rețetă inedită de tiramisu. Un tiramisu altfel, care atrage mai mult privirile, decât papilele
După acest interval, asamblăm tiramisu la pahare.
Tăiem din pișcoturi să le facem loc în pahare și le trecem prin cafeaua fiartă, amestecată cu lichior.
Așezăm în pahare un rând de pișcoturi însiropate, un rând de cremă și tot așa până umplem paharele.
Ultimul strat va fi de cremă, iar deasupra vom cerne pudră de cacao.
Simplu, delicios și de nerefuzat un astfel de desert!