Chiftele în sos de roșii cu legume și tăiței de casă, pentru o masă savuroasă
Pentru un prânz, sau chiar o cină savuroasă, sunt ideale aceste chiftele în sos de roșii cu legume și tăiței de casă!
Publicat: Luni, 11 Decembrie 2017, 16:42 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:30Pentru un prânz, sau chiar o cină savuroasă, sunt ideale aceste chiftele în sos de roșii cu legume și tăiței de casă!
Ingrediente
- Pentru chiftele:
- 1 kg carne tocată, de vițel
- sare
- piper
- 2-3 felii de pâine
- 2-3 ouă
- frunze de țelină
- 1 ceapă
- 4-5 căței de usturoi
- ulei
- Pentru sos:
- 2 gogoșari
- 1 vânată
- 1 morcov
- 1-2 ardei capia
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 800 g suc de roșii
- ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- câteva crenguțe de rozmarin
- 500 g tăiței de casă
Mod de preparare chiftele în sos de roșii cu legume și tăiței de casă
Pentru prepararea chifteluțelor, se amestecă carnea tocată cu ceapa tăiată în solzișori, usturoiul dat pe răzătoare, câteva felii de pâine înmuiate în apă rece și scurse bine, frunzele de țelină tocate mărunt, 5 ouă și se asezonează cu sare și piper.
Se formează chifteluțe mici și se prăjesc în baie de ulei, apoi se scot pe prosoape absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.
Pentru prepararea sosului, se toacă legumele în cuburi și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă sucul de roșii și se lasă la fiert până scade consistent, condimentându-se cu sare, piper, usturoi, frunze de busuioc, rozmarin, dar și câteva rondele de ardei iute.
Apoi se trece totul prin blender și se formează o pastă.
Tăițeii de casă se fierb în apă cu sare și se servesc scăldați în acest sos, alături de delicioasele chiftele.