Chifteluțe în sos de roșii cu busuioc și usturoi. Un preparat gustos și aromat, perfect lângă orice garnitură!
Ai preparat chifteluțe și și-au rămas câteva și pentru a doua zi? Scaldă-le într-un sos de roșii cu busuioc și usturoi și vei avea un nou preparat delicios!
Publicat: Marti, 16 Ianuarie 2018, 12:16 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:16Ai preparat chifteluțe și și-au rămas câteva și pentru a doua zi?
Scaldă-le într-un sos de roșii cu busuioc și usturoi și vei avea un nou preparat delicios!
Ingrediente
- Pentru chiftele
- 750 g carne de porc tocată
- 1 ceapă
- 1 căpățână de usturoi
- 1 cartof mic
- 2 ouă
- 2 felii de pâine
- 200 ml lapte
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 1/2 legătură mărar
- sare
- piper
- cimbru
- 200 g pesmet
- ulei pentru prăjit
- Pentru sos:
- 400 g roșii conservate, cuburi
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei iute, roșu
- 30 ml ulei de măsline
- 5-6 frunze de busuioc
- 1 crenguță cimbru
- 2 foi dafin
- 2 căței de usturoi
- 250 ml supă de legume
- sare
- 1 linguriță zahăr
- boia de ardei iute și dulce
Mod de preparare chifteluțe în sos de roșii cu busuioc și usturoi
Pentru chiftele, amestecăm carnea tocată cu ceapa și usturoiul, tocate , apoi adăugăm cartoful crud, curățat, dat pe răzătoare și stors.
Pâinea se înmoaie în lapte și se scurge bine, apoi o adaugăm peste carnea tocată.
Tocăm, pătrunjelul și mărarul, mărunt și le adaugăm în compoziția de chiftele, apoi asezonăm totul cu sare și condimente.
La final încorporăm cele două ouă.
Formăm chiftelele, le trecem prin pesmet și le prăjim în baie de ulei încins.
Pentru sos, trecem prin blender ardeii și roșiile și le punem la fiert împreună cu uleiul, usturoiul strivit, frunzele de busuioc rupte și crenguța de cimbru.
Adăugăm supa de legume, dacă avem, dacă nu, putem adăuga apă.
Fierbem sosul până se reduce ușor și se intensifică gustul de roșii și îl asezonăm după gust cu condimente și sare.
În funcție de gust, mai putem adăuga și o linguriță de zahăr.
Când sosul este ușor redus, adăugăm chiftelele și le mai lăsăm să fiarbă cam 10 minute împreună, apoi stingem focul și adaugăm verdeața tocată.
Spor și poftă bună!