Compot de piersici. Rețetă simplă, rapidă și gustoasă
Reteta simpla pentru iarna de piersici. Cea mai simpla si mai gustoaa reteta.
Publicat: Miercuri, 05 Septembrie 2018, 15:26 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:43- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Reteță simplă pentru iarnă de piersici. Cea mai simplă și mai gustoasă rețetă.
Ingrediente
- Piersici
- sirop de zahăr 30%(adică la 1 litru de apă se pun 300 gr zahăr)
Rețeta de zacuscă cu o vechime de peste 100 de ani, pe care puține gospodine o cunosc!
Mod de pretarare
Prima dată punem pe foc apă cu zahărul și lăsăm să dea câteva clocote,până se topește zahărul,apoi lăsăm să se răcească complet.Eu cu 2 litri apă și 600 gr zahăr am făcut 7 borcane de 600 gr.
Punem pe foc o oală cu apă.Spălăm piersicile,apoi le scufundăm 1-2 minute în apă clocotită,apoi le scoatem într-un castron cu apă rece,după care le decojim.
Tăiem piersicile în 2 sau în 4,eliminând sâmburele.
Punem bucăți de piersică(după plac) în borcanele sterilizate,apoi umplem cu sirop de zahăr rece.
Punem capacele,apoi înfășuram borcanele în prosoape de bucătărie și le punem într-o oală mare,acoperim cu apă și punem la fiert.
Lăsăm la foc mic 15-20 de minute de când începe să clocotească,apoi dăm deoparte,punem capacul la oală și lăsăm așa până se răcesc,după care scoatem borcanele,le ștergem și le depozităm în cămară.
Sursă: bucataras.ro