Conserve pentru iarnă: Castraveciori murați în stil bulgăresc
Dacă vă plăceau castraveciorii bulgărești care umpleau rafturile alimentarelor noastre pe vremuri, puteți să-i preparați singuri după această rețetă de Castraveciori murați în stil bulgăresc!
Publicat: Marti, 28 August 2018, 11:38 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:44- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dacă vă plăceau castraveciorii bulgărești care umpleau rafturile alimentarelor noastre pe vremuri, puteți să-i preparați singuri după această rețetă de Castraveciori murați în stil bulgăresc!
Dacă nu vă place oțetul, puteți pregăti castraveciorii murați după rețeta de Castraveți în saramură.
Ingrediente pentru Castraveciori murați în stil bulgăresc
- 6 kg castraveciori
- sare
- zahăr
- condimente pentru murături
- rondele de ceapă
- rondele de morcovi
- căței de usturoi
- mărar uscat(maciulii și cozi)
Mod de preparare Castraveciori murați în stil bulgăresc!
Alegem castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari. Rețeta este pentru borcanele de 720 ml, dar se poate adapta și pentru alte borcane mai mari.
Se spală castraveciorii bine și se lasă în apă rece până când se pregătesc borcanele și restul de ingrediente.
Se curăță morcovii și ceapa și se taie rondele. Usturoiul se curăță și se taie in două(cățeii). Mărarul uscat se rupe cât să încapă în borcane, ideal ar fi să existe câte o măciulie la fiecare borcan.
Așezăm pe fundul borcanelor 2-3 rondele de ceapă, 2-3 de morcovi, 2-3 bucăți de usturoi și câte o măciulie de mărar după care așezăm cu grijă castraveciorii să nu îi spargem.
După ce i-am așezat turnăm oțet până la semnul de jos al borcanului. Fiecare borcan are niște dungi în partea de jos, până acolo punem oțet( cam 150 ml), apoi punem o linguriță de sare grunjoasă mai cu vârf și două linguri de zahăr.
Mai punem codițe și frunze de mărar și condimente pentru murături, apoi completăm cu apă până la gâtul borcanelor și infiletăm capacele.
Așezăm borcanele într-o oală cu gură mai largă și turnăm apă până la gâtul borcanelor.
Punem oala pe foc și o lăsăm să fiarbă la foc încet doar 5 minute după ce a atins punctul de fierbere. Apoi stingem focul și lăsăm borcanele în apă fiartă până se răcesc definitiv.