Conserve pentru iarnă. Rețetă de tocană de legume tradițională
Reteta tocana de legume. Aceasta conserva pentru iarna se prepara in cel mult o ora si nu necesita multa priceprere. Daca doriti, puteti adauga orez spre finalul procesului de fierbere. Reteta tocana de legume traditionala, gustoasa si usor de preparat.
Publicat: Marti, 23 Octombrie 2018, 09:26 | Actualizat: Sambata, 14 Noiembrie 2020, 18:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețetă tocană de legume. Această conservă pentru iarnă se prepară în cel mult o oră și nu necesită multă priceprere. Dacă doriți, puteți adăuga orez spre finalul procesului de fierbere. Rețetă tocană de legume tradițională, gustoasă și ușor de preparat.
Ingrediente pentru rețeta de tocană de legume:
- șase cartofi
- un ardei
- o ceapă roșie
- o telină
- trei roșii
- 250 ml. de ulei de măsline
- o vânătă
- un morcov
- sare
Mod de preparare pentru rețeta de tocană de legume:
Pentru început toate legumele trebuie spălate și curățate. Cartofii și morcovul se taie felii și se pun la fiert în apă caldă.
Ceapa și ardeiul se taie mărunt și se călesc într-o tigaie în care a fost încins înainte uleiul de măsline. Ideal ar fi ca ceapa să fie adăugată prima la călit.
Într-un vas încăpător adaugi ulei cu apă și călești vânăta împrună cu țelina tăiate mărunt. Peste vânătă și țelină adaugi, în vasul încăpător, cartofii, morcovul, roșiile ardeiul și ceapa. Legumele se lasă pe foc până considerați că tocana este suficient de gătită. Sarea se adaugă după gust.