Cum faci cea mai gustoasă tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați
Dacă vă plac mâncărurile cu carne, sau cu cartofi, alături de o salată de murături, cu siguranță veți adora această rețetă de tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 29 Aprilie 2020, 10:09 | Actualizat: Miercuri, 29 Aprilie 2020, 11:02Nu mai este nevoie să-i mai punem lângă tocana de cartofi cu afumătură, ci îi adăugăm direct în aceasta, pe parcursul preparării, dar neapărat să fie castraveți murați în saramură.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați:
- 500 gr cartofi
- 500 gr rasol de vițel
- 350 gr castraveciori murați
- 250 gr pastă de roșii sau bulion
- 1 lingură pastă de ardei iuți
- 1 lingură muștar
- 1 ceapă roșie
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de țelină
- sare
- piper
- 30 ml ulei
Cum preparăm cea mai gustoasă tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați
Mai întâi pregătim rasolul de vițel, porționându-l în cuburi mai mici pe care le punem la fiert în apă cu sare. Înlăturăm spuma care se formează și lăsăm carnea să fiarbă până este bine pătrunsă.
Tocăm ceapa roșie, morcovi și țelina, și le călim ușor, în ulei, stropindu-le pe parcurs cu puțină supă fierbinte.
Amestecăm pasta de roșii cu pasta de ardei și muștarul. Adăugăm acest amestec peste legumele călite, apoi adăugăm și carnea fiartă, dar și cartofii curățați și tocați în cuburi mari.
Pe aceeași temăCompletăm cu supă fierbinte, din cea de la carne, atât cât să fie toate ingredientele acoperite.
Când cartofii încep să se pătrundă, adăugăm și rondele de castraveciori murați.
Potrivim gustul cu sare și piper, doar dacă mai necesită.
Este o mâncare țărănească, foarte gustoasă și consistentă, nu mai ai nevoie la masă nici de pâine, nici de salată.
Pe aceeași temăDoar puțină verdeață se mai poate adăuga: mărar sau pătrunjel, pentru un plus de prospețime.
Spor și poftă bună!