Cum preparăm gogoși cu flori de salcâm, foarte gustoase și aromate
Deserturile cu flori de salcâm au devenit un trend și în marile restaurante, de la clătite, la gogoși, brioșe, plăcinte, sau tarte.Florile de salcâm le dau o aromă aparte, dar și un aspect plăcut. Dintre acestea vă invităm să încercați o rețetă de gogoși cu flori de salcâm.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 12 Mai 2020, 11:01 | Actualizat: Marti, 12 Mai 2020, 11:32Rețeta de gogoși cu flori de salcâm este veche, preparată de gospodinele din zonele rurale în plin sezon al salcâmilor înfloriți. Aluatul este cel care se folosește și la Rețeta de gogoși cu lingura.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de gogoși cu flori de salcâm:
- 3 ouă medii
- 100 gr zahăr
- 250 gr iaurt cremos
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 400-450 g făină
- 5 gr praf de copt
- un vârf cuțit cu bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru ornat
- flori de salcâm
Rețeta de gogoși cu flori de salcâ - Mod de preparare
Florile de salcâm, rupte cu codițe lungi, se spală în apă rece și se lasă la scurs.
Pentru aluat de gogoși cu iaurt, ouăle se amestecă cu sarea și zahărul apoi se adaugă iaurtul și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă bine, așa încât să se dizolve bicarbonatul în aciditatea iaurtului.
Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă în compoziție, apoi aluatul se lasă la odihnit 10-15 minute.
Pe aceeași temăSe pune uleiul la încins, într-un vas cu pereți mai înalți și nu foarte larg.
Se ia câte o floare de salcâm, se introduce bine în aluat, apoi se scufundă în uleiul încins.
Se continuă cu alte 2-3 flori, sau câte încap în vas.
Gogoșile cu flori de salcâm se rumenesc la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Gogoșile cu flori de salcâm se scot pe prosoape de hârtie absorbantă și se pudrează cu zahăr.
Spor și poftă bună!