Cum preparăm un delicios și reușit mousse de ciocolată
Pentru atunci când nu aveți prea mult timp, dar totuși vreți să-I impresionați pe cei dragi cu un desert delicious, rețeta Mousse de ciocolată sigur vă poate fi de folos!
Autor: Maria Udrea Publicat: Marti, 29 Octombrie 2019, 19:56 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:00Este de mare efect acest mousse de ciocolată, asamblat în pahare de sticlă așa încât să cucerească și papilele, dar și privirea!
Rețeta a fost pregătită în cadrul emisiunii Chefi la cuțite de concurenta Ioana Maria Rusu.
Rețeta Mousse de ciocolată - Ingrediente:
- 4 ouă medii
- 200 gr ciocolată neagră 70%
- 500 ml frișcă lichidă
- 2 linguri de lapte
- 5 linguri de zahăr
- 1 lingură de zahăr pudra, vanilat
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf de sare
- bastonașe de ciocolată
- zmeură
- 100 g mentă proaspătă
Rețeta Mousse de ciocolată - Mod de preparare
Separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu o lingură de zahăr. Punem 100 ml de smântână împreună cu cele două linguri de lapte pe foc, într-o oală cu fundul gros. Când amestecul e fierbinte îl turnam peste gălbenușuri și amestecăm mereu. Turnăm compoziția din nou în oală și o lăsăm pe foc timp de 5-6 minute până se îngroașă.
Atenție, nu trebuie să fiarbă!
În tot acest timp vom amesteca cu o lingură (sau tel). Stingem focul și adăugăm ciocolată ruptă bucăți și vanilia. Amestecăm bine până când obținem o cremă fină de ciocolată. Lăsăm crema la răcit.
- CITIȚI ȘI Rețeta Mousse de ciocolată raw vegan!
Smântâna pentru frișcă o mixăm bine împreună cu zahărul vanilat până când devine spumoasă. O dăm puțin la rece. Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare. Adăugăm cele 4 linguri de zahăr treptat, mixând bine după fiecare adăugare.
În crema de ciocolată, răcită, încorporăm ușor o treime din cantitatea de frișcă. Adăugăm și albușurile cu mișcări de jos în sus, pentru a pierde cât mai puțin volum. Pregătim 4 pahare. Turnăm 2-3 linguri de mousse în fiecare pahar. Peste mousse punem un strat de frișcă și câteva bastonașe glazurate rupte bucățele (pasul acesta e opțional). Peste bastonașe și frișcă turnăm încă 2-3 linguri de mousse iar la final punem frișcă rămasă.
Ornăm fiecare pahar cu zmeură proaspătă, frunzulițe de mentă și bastonașe de ciocolată. Dăm paharele la rece pentru a deveni mai fermă crema de ciocolată.