Chefi la cuțite, 6 aprilie 2021. Mousse de ciocolată cu migdale caramelizate și spumă de zmeură, rețeta lui Luca Lazarof

Una dintre rețetele care i-a impresionat pe cei trei chefi în ediția 18 a sezonului 9 „Chefi la cuțite” a fost rețeta de mousse de ciocolată cu migdale caramelizate și spumă de zmeură, preparată de Luca Lazarof.

Mousse de ciocolată cu migdale caramelizate și spumă de zmeură

Chefi la cuțite

În ediția 18 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite, Luca Lazarof, un concurent în vârstă de 13 ani, a pregătit o rețetă de mousse de ciocolată cu migdale caramelizate și spumă de zmeură.

El a reușit să-i impresioneze pe chefi cu o rețetă de desert, inspirată din cartea de rețete a lui Chef Florin Dumitrescu, dar și cu o poveste de viață impresionantă.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acestui desert delicios care a fost apreciat cu două cuțite.

Mousse de ciocolată cu migdale caramelizate și spumă de zmeură - Ingrediente

 • 500 ml smântână pentru frișcă
 • 800 gr zahar,
 • 300 gr migdale intregi
 • 400 gr ciocolată neagră
 • 6 ouă
 • 150 gr unt
 • 500 gr zmeură proaspătă
 • 50 gr cacao
 • 1 grapefruit
 • 50 g afine proaspete
 • 1 pachet aluat foietaj
 • 150 gr zahăr brun

Rețetă de mousse de ciocolată cu migdale caramelizate și spumă de zmeură - Mod de preparare

Folosind ingrediente de calitate din gama Lidl, reușita desertului prezentat în fața celor trei chefi a fost sigură, iar succesul garantat.

Cum se prepară mousse de ciocolată neagră

Se pun 500 ml de smântână pentru frișcă, în e-recipientul unui mixer și se procesează până se transformă în frișcă. Între timp, se pun două vase cu apă pe foc. Deasupra unui vas se așază un alt vas cu 400 gr de ciocolată la topit. Deasupra celui de-al doilea vas se așază un alt vas cu 6 gălbenușuri de ouă, 50 gr unt și 150 gr zahăr. Se amestecă cu telul în vasul cu gălbenușuri până se obține o cremă spumoasă. Crema de gălbenușuri se verifică cu termometrul să nu depășească 80 de grade Celsius.

Citește și: Chefi la Cuțite, 5 aprilie 2021. Rețetă de plăcintă bulgărească cu brânză, preparată de Viorica Manga

Când ciocolata s-a topit pe baia de aburi, iar crema de gălbenușuri a căpătat consistență, se iau vasele de pe foc și se lasă la răcit. Între timp, se bat spumă trei albușuri cu 150 grame de zahăr până rezultă o bezea. Apoi, se amestecă ciocolata cu crema de gălbenușuri, se adaugă frișca și bezeaua de albușuri și se dă compoziția la frigider.

Cum se prepară biscuite de migdale cu zahăr caramelizat și foietajul crocant

Se pun într-o oala mic de inox sau o tigaie 150 grame de zahăr la caramelizat. Se macină migdalele fin, cu ajutorul robotului și se adaugă peste zahărul caramelizat, amestecând intens pentru omogenizare. Se mai adaugă 50 grame de unt și din nou se omogenizează. Se întinde compoziția pe o foaie de silicon și se pune în frigider pentru a se întări.

Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se întind fâșii de foietaj care se presară cu zahăr brun și se modelează în formă de covrig. Se dă tava cu foietajul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aprox 25 de minute.

Citește și: Chefi la cuțite, 29 martie 2021. Rețetă de red velvet cake, preparată de Elena Nechifor

Cum se prepară spuma de zmeură

Cu ajutorul mixerului vertical se procesează zmeura cu 200 grame de zahăr. Piureul rezultat se trece prin sită pentru a deveni fin. Se bat 3 albușuri spumă și se încorporează în piureul de zmeură.

Când toate aceste preparate sunt gata, se așază frumos pe o farfurie decorată cu cacao.

Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9, care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.

Ultimele știri