Cum se face cea mai bună rețetă de legume la cuptor! Tai, amesteci și minunea e gata imediat
Nimic nu se compara cu o porție delicioasă de legume făcute la cuptor, ce merge de minune ca garnitura la orice tip de carne.
Publicat: Marti, 17 Aprilie 2018, 09:47 | Actualizat: Sambata, 31 Octombrie 2020, 12:19Nimic nu se compara cu o porție delicioasă de legume făcute la cuptor, ce merge de minune ca garnitura la orice tip de carne.
Desigur, preparatul este atât de bun încât îl poți mânca și gol, fără carne sau altceva.
Pentru a pregăti această rețetă de legume la cuptor vei avea nevoie de câteva ingrediente:
- Două vinete
- Doi dovlecei
- Doi ardei capia
- O mână de roșii cherry
- 3-4 cepe
- usturoi
- Ulei
- Condimente
Mod de preparare a rețetei de legume la cuptor
Cum se pregătește rețeta de legume la cuptor, coapte repede și cu o aromă delicioasă? Simplu. Se iau legumele și se taie în forma dorită, apoi se pun într-un vas (la mixul menționat mai sus se pot pot pune și cartofi, bucăți de sfeclă roșie, broccoli sau chiar conopidă).
Pe aceeași temăSe rade usturoi după gust și apoi se toarnă câteva linguri generoase de ulei în vasul cu legume. Se presară condimente (sare, piper, busuioc, oregano) și apoi se amestecă totul până se uniformizează.
Se folosește o tavă întinsă și cu hârtie de copt pentru legume. Se pun bucățile înăuntru și se lasă la făcut la foc mic, în cuptor. Legumele sunt gata atunci când sunt coapte bine, pe alocuri chiar crocante! Poți servi ca garnitură la carne sau pește sau poți mânca legumele simple sau cu orez basmati.
Poftă bună!