Delicios! Cea mai ușoară metodă de a face cheesecake, fără coacere, totul la rece și în timp foarte scurt
Vladutz, bucatarul de la Neatza, ne prezinta aici, cea mai usoara metoda de a face cheesecake la rece, un preparat dulce, ideal pentru un week-end in familie.
Publicat: Miercuri, 01 Februarie 2017, 10:55 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:37Vladutz, bucatarul de la Neatza, ne prezinta aici, cea mai usoara metoda de a face cheesecake la rece, un preparat dulce, ideal pentru un week-end in familie
INGREDIENTE
Pentru blat:
- 350 g biscuiti digestivi cu ovaz
- 1/2 lingurita scortisoara
- 125 g unt
Pentru umplutura:
- 500 g branza tartinabila
- 250 g mascarpone
- 150 g zahar
- Coaja si sucul de la o lamaie
- 1 strugure alb
- 1 strugure negru
- 200 g smochine
MOD DE PREPARARE
Pentru blat, se piseaza biscuitii bine, se presara scortisoara peste ei si se adauga untul topit.
Se omogenizeaza bine, apoi se intinde blatul intr-o forma rotunda cu inel detasabil, avand diametrul de 26 cm.
Se preseaza usor, astfel incat blatul sa imbrace bine baza formei , apoi se da la rece pentru 10 de minute.
Pentru umplutura, se mixeaza branza tartinabila cu zaharul, apoi se adauga mascarponele, coaja si zeama de la o lamaie si boabe de struguri.
Se scoate blatul din frigider, se aseaza pe marginile inelului jumatati de smochine, cu partea feliata catre exterior si se intinde umplutura.
Se mai orneaza deasupra cu boabe de struguri si smochine si se da din nou la frigider pentru cateva ore.
Sfatul lui Vladutz, este ca inainte de a adauga umplutura, peretii formei sa se unga cu putin ulei peste care sa se presare zahar si astfel nu se va mai lipi crema de ei si se va detasa usor inelul.