File de ton în crustă de susan, cu legume și orez! Poți folosi orice alt pește, rezultatul e savuros!
Specialiștii recomandă să includem săptămânal în dietă peștele, un aliment extrem de sănătos și ușor de preparat, dacă folosești trucurile noastre! Cum pregătești cel mai bun ton în crustă de susan cu legume și orez? Extrem de simplu și rapid, cu doar câteva ingrediente!
Publicat: Joi, 10 Ianuarie 2019, 23:30 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:42- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Specialiștii recomandă să includem săptămânal în dietă peștele, un aliment extrem de sănătos și ușor de preparat, dacă folosești trucurile noastre! Cum pregătești cel mai bun ton în crustă de susan cu legume și orez? Extrem de simplu și rapid, cu doar câteva ingrediente!
Fie că vrei să pregătești o masă rapidă și ușoară, fie că pur și simplu ți-e poftă să încerci o rețetă cu adevărat gustoasă, fileul de ton în crustă de susan merge de minune servit mai ales lângă o garnitură de orez și legume la grătar.
O mâncare rapidă, cu puține calorii, ce merge servită în orice moment al zilei! Poți folosi această rețetă și pentru a pregăti file de somon cu orez și legume sau file din oricare alt pește!
Pentru a pregăti rețeta de file de ton în crustă de susan cu orez și legume la grătar vei avea nevoie de câteva ingrediente:
- file de ton tăiat felii (sau file de somon, novac, cod, merluciu sau alt pește ales de tine)
- orez basmati
- susan
- lămâie
- legume, după gust (fasole păstăi, morcovi, ardei capia, roșii cherry, praz, dovlecei sau orice alte legume dorești)
- sare și piper
Cum pregătim rețeta de file de ton în crustă de susan cu orez și legume la grătar?
Extrem de simplu și rapid, mai ales fiindcă noi am ales să recurgem la trucul folosit de concurenții de la emisiunea „Chefi la cuțite” și să gătim totul într-o tigaie Regis Stone Griddle Pan, ce ne conferă savoare din plin!
Punem câteva linguri de susan în tigaie și amestecăm întruna, până ce semințele prind o culoare ușor gălbuie. Le răsturnăm apoi pe o folie de aluminiu și punem iar tigaia la încins. Fileul de ton (sau de oricare alt pește ales de tine) este tăiat felii, tăvălit prin susanul rumenit și apoi pus în tigaie la gătit. Avem grijă să punem sare și piper după gust și să întoarcem carnea, lăsând la făcut până ce obținem o culoare frumoasă a cărnii de ton.
Tot în aceeași tigaie am strecurat și câteva păstăi de fasole verde, dar fiecare poate alege ce alte legume dorește (morcovi, ardei capia, roșii cherry, praz, dovlecei etc). Fiindcă am ales să folosim o tigaie Regis Stone Griddle Pan, legumele s-au făcut ca la un grătar obișnuit, păstrându-și forma intactă, culoarea vie și substanțele nutritive.
Între timp am pus la fiert într-o oală și orezul basmati, conform indicațiilor de pe ambalaj (o măsură de orez la două de apă și un praf de sare).
Când totul este gata așezăm ingredientele frumos în farfurie, stoarcem niște lămâie peste pește și savurăm din plin! Marele avantaj al acestei rețete de file de ton în crustă de susan cu legume și orez este că se poate adapta ușor, în funcție de preferințe. Poți alege alt file de pește sau alte ingrediente, căci reușita este garantată.
Cu siguranță ai observat că nu am folosit deloc ulei și totuși, carnea de pește și legumele s-au gătit frumos și aspectuoas, fără prea multe bătăi de cap. Tigaia Regis Stone Griddle Pan are un înveliș special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă și previne lipirea chiar și atunci când nu folosești unt sau ulei. Ingredientele își păstrează nu doar culoarea vie, ci și substanțele nutritive.
Tigăile din gama Regis Stone au baza din oțel din inoxidabil, lucru ce permite distribuirea uniformă pentru ca gătitul să devină floare la ureche! În plus, aceste produse sunt mult mai rezistente la zgârieturi și mai durabile decât tigăile ceramice!
Încearcă și te vei convinge!