Friptură de vită înăbușită, cu sos de leuștean și garnitură de legume la cuptor
Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o delicioasă rețetă de friptură de vită înăbușită, cu sos de leuștean și garnitură de legume la cuptor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 22 Iunie 2020, 14:21 | Actualizat: Luni, 22 Iunie 2020, 14:36Este o rețetă de friptură înăbușită la tigaie, servită cu sos de leuștean și smântână și garnitură de legume coapte la cuptor.
Rețeta Friptură de vită înăbușită, cu sos de leuștean și garnitură de legume la cuptor - Ingrediente:
- 1 kg carne de vită, împănată cu grăsime
- sare și piper
- puțin ulei
- 400 ml smântână dulce
- 4-5 lujeri de leuștean
- 1 ceapă
- Pentru garnitură:
- 500 gr cartofi roșii
- 500 gr morcovi
- 1 țelină
- 4-5 buc. ardei gras
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Friptură de vită înăbușită, cu sos de leuștean și garnitură de legume la cuptor?
Carnea de vită, porționată și asezonată cu sare și piper, se rumenește pe toate părțile, în tigaia încinsă cu puțin ulei.
Se adaugă o ceapă tocată mărunt, lujerii de leuștean și se completează cu apă fierbinte cât să se acopere. Se așază un capac peste tigaie și se lasă carnea de vită să se înăbușe timp de aproximativ 3 ore , la foc mic spre mediu. În tot acest timp, trebuie să avem un vas cu apă pe foc, din care mai adăugăm peste carne, când sosul scade.
După ce carnea este preparată, se scurge sosul, se strecoară și se pune din nou la fiert împreună cu smântâna dulce. Se mai asezonează cu cele necesare și se glazurează friptura cu el, în timpul servirii.
Pe aceeași temăPentru garnitură, legumele se pregătesc la cuptor stropite cu puțin ulei și presărate cu sare.
Sunt delicioase și legumele coapte, servite cu sosul de leuștean!
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii despre rețetă șu sfaturi de la Vlăduț, nu ezitați să accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: