Gnocchi umpluți cu brânză trași la tigaie în unt aromatizat cu levănțică și pere fierte în vin
Pentru o masă delicioasă ce combină gustul sărat cu cel dulce-fructat, încercați rețeta Gnocchi umpluți cu brânză trași la tigaie în unt aromatizat cu levănțică și pere fierte în vin!
Autor: Maria Udrea Publicat: Luni, 28 Octombrie 2019, 21:26 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:01Satisfacția este mai mare, dar și gustul mult mai bun, atunci când gnocchii sunt preparați în casă. Iar umpluți cu brânză și serviți cu pere fierte-n vin, gustul este chiar divin!
Rețeta Gnocchi umpluți cu brânză trași la tigaie în unt aromatizat cu levănțică și pere fierte în vin - Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 200 g robiola
- 200 g caprino
- 100 g unt
- 3pere Williams
- 750 ml vin roșu demisec
- 3-4 ouă
- 200-250 g făină albă 00
- miere de albine
- levănțică proaspată
- flori comestibile, pentru decor
- sare și piper
- ulei de măsline
- nucșoară
- 250 g fecola de cartofi
Rețeta Gnocchi umpluți cu brânză trași la tigaie în unt aromatizat cu levănțică și pere fierte în vin - Mod de preparare
Se pun cartofii la fiert în apă rece cu sare.
Perele se pun la fiert în vin roșu. Se adaugă, spre final și miere.
Între timp se prepară umplutura din robiola, caprino, sare și piper, puțin ulei de măsline și puțin praf de nucșoară.
După 20 de minute se scot perele, iar vinul se lasă la foc mic și se face o reducție. Pentru prepararea gnocchilor se zdrobesc cartofii, se adaugă făina ouăle, fecola și se omogenizează. Se întinde aluatul într-o foaie de cca 3-4mm, se taie cercuri egale, se umplu cu câte puțin din compoziția de brânză si se sigilează cu gălbenuș de ou ca să nu se desfacă.
Se trag la tigaie în unt aromatizat cu levanțică.
Se servesc cu felii de pere și sos de vin.