Perele. Proprietăți și beneficii ale consumului de pere. Rețete cu pere.

 
+5 click pentru
galerie

Perele sunt fructe sărace în calorii, ce conțin apă în proportie de 80%, fibre, potasiu, fier, vitamina A și vitamina C.

Pentru a beneficia de proprietatile benefice ale perelor, acestea trebuiesc consummate cu coajă!

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, perele sunt printre fructele cele mai sărace în calorii. De exemplu, o para de dimenisuni medii are aproximativ 100 de calorii, deci în jur de 5% din aportul caloric zilnic. Sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre și conferă senzație de sățietate, deci fac parte dintre fructele recomandate în diete de slăbire.

Au un efect benefic asupra digestiei, fiind bogate în  fibre insolubile ce accelerează tranzitul intestinal, stimulează și secreția de sucuri digestive si combat atat diareea cât și constipația.

Au proprietăți antioxidante și luptă împotriva efectelor radicalilor liberi din organism. 

Sunt benefice și pentru sanatatea inimii reducând tensiunea arteriala si nivelul de colesterol din sange.

Sunt recomandate și pentru diabetici, consumul de pere ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge echlibrat. Sucurile de pere reglează digestia fiind foarte recomandate celor care sufera de diabet zaharat și obezitate. Au un indice glicemic redus (30), deci sunt digerate și absorbite mult mai lent decât alimentele cu un indice glicemic mediu sau mare.

Pot preveni diverse forme de cancer fiind bogate iîn antioxidanți: cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată

Au un rol important în procesul de vindecare din perioada convalescenței, datorită conținutului de vitamina C și de acid absorbic.

Infrumusețează părul și tenul datorită conținutului de vitamina A. Consumul de pere poate avea efect anti-îmbâtrânire asupra pielii, prevenind apariția ridurilor și a petelor cauzate de procesul de îmbătrânire. Consumul de pere poate reduce și căderea părului.

Perele pot fi consumate ca atare, sub forma de gustare, ori în salate, alături de brânzeturi etc. Se pot folosi și la prepararea deserturilor, a gemurilor, dulcețurilor, băuturilor și compoturilor.

Vedeți mai jos câteva rețete cu pere:

1. Rețeta Pere umplute și îmbrăcate în foietaj, cu sos de vișine

Ingrediente

  • 4-5 pere tari
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 300 g migdale (măcinate)
  • 3 linguri miere de albine
  • 750 ml vin alb
  • 200 g zahăr
  • 1-2 batoane de scorțișoară
  • nucșoară
  • cuișoare
  • 1 ou pentru uns
  • frunze menta pentru décor
  • 50-100g susan                           
  • 400 vișine fără sâmburi
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 200g zahăr

Mod de preparare AICI!

2. Rețeta Pere umplute cu diverse ingrediente și servite cu un sos foarte gustos

Ingrediente:

  • 4-5 pere
  • 250 g untișor
  • 100 g nuci pecan
  • 300 g gorgonzola
  • Pentru dressing:
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură miere
  • suc de lămâie, după gust
  • 1-2 linguri ulei de măsline

Vedeți modul de preparare AICI!

3. Rețeta Prăjitura cu foi fragede cu scorțișoară și umplutură de pere

Ingrediente:

  • Pentru aluat:
  • 450-500 gr făină
  • 1 ou
  • 250 gr unt
  • 200 g iaurt cremos
  • 100 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • esența vanilie
  • 1 praf sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru umplutură:
  • 2 kg pere
  • 150 gr zahăr
  • 50 gr unt

Vedeți modul de preparare AICI!

4. Prăjitura cu brânză și pere

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 4 pere
  • zeama de la o lămâie
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat, pentru pudrat
  • unt sau ulei pt uns tava

Vedeți modul de preparare AICI!



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI