În ediția din 12 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a venit cu o rețetă hispanică de frigărui de vită cu cașcaval și varză de Bruxelles cu gnocchi.
Prezentare rețeta de Frigărui de vită cu cașcaval și varză de Bruxelles cu gnocchi, pe două farfurii
Neatza cu Răzvan și Dani
Dacă sunteți în pană de idei și nu știți ce să mai gătiți, chef Nicolai Tand vă vine în ajutor și vă recomandă o rețetă de Frigărui de vită cu cașcaval și varză de Bruxelles cu gnocchi, pr care a preparat-o în ediția din 12 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani. Este o rețetă inspirată din bucătăria spaniolă, dar pe care nicolai a preparat-o în stilul propriu.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu o rețetă pe cât de complexă ca și listă de ingrediente, pe atât de simplu de preparat.
Citește și: Frigărui de pui cu legume. O rețetă simplă și hrănitoare
Respectând lista completă de ingrediente și sfaturile lui Chef Nicolai Tand, reușita preparatelor va fi sigură.
Începeți cu pregătirea ingredientelor pentru frigăui, întrucât acestea au nevoie de un timp de odihnă la rece, pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Carnea de vită se toacă fin și se condimentează cu sare, piper și cimbru. Cașcavalul se taie în bastonașe lungi de aproximativ 4-5 cm și 5-6 mm grosime. Se înfășoară bastonașele de cașcaval în carne tocată și se montează pe bețișoare speciale de frigărui. Apoi se ung la exterior cu sos teriyaky și se așază pe un platou. Se dau la rece pentru aproximativ o oră, să se întrepătrundă toate gusturile.
Apoi se frig pe grillul încins, rumenindu-se pe toate părțile. pentru servit, se prepară și o garnitură clasică de orez.
Varza de bruxelles se blanșează în apă cu sare, apoi se trage la tigaie în unt cu ulei, asezonată cu sare și piper. Se transferă pe un platou și se păstrează la cald. Carnea de vită se taie în cuburi și se trage la tigaia cu unt și ulei, dar și cu mult usturoi. Se asezonează cu sare și piper, iar când se rumenește bine pe tâoate părțile se adaugă vin. Se adaugă și buchetul garni și se lasă carnea să fiarbă până când se evaporă alcoolul. Apoi se adaugă sosul de roșii și se lasă la scăzut.
Se decojesc cartofii și se fierb în apă cu sare până încep să se zdrobească. Se strecoară, se lasă la răcit și se pasează. Se adaugă un ou și făină atât cât să devină compoziția consistentă și să se poată prelucra. Se formează gnocchii care se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se trag la tigaie în unt topit cu puțin ulei. Se presară puțin piper și sare, dacă mai necesită.
Citește și: Rețetă de gnocchi cu spanac și osso buco, gătită de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Varza de Bruxelles se servește alături de gnocchii de cartofii și carnea de vită cu deliciosul sos de roșii.
Urmăriți și materialul video de mai sus, pentru a nu pierde detalii despre rețeta de frigărui de vită cu cașcaval și varză de Bruxelles cu gnocchi.