Mâncare de fasole verde cu ceapă și roșii. Rețetă inspirată din bucătăria turcească
Pe cât de simplă este această Mâncare de fasole verde cu ceapă și roșii, pe atât de gustoasă și cu siguranță se va cere repetată. Rețeta este inspirată din bucătăria turcească.
Publicat: Miercuri, 24 Iulie 2019, 11:14 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:13Pe cât de simplă este această Mâncare de fasole verde cu ceapă și roșii, pe atât de gustoasă și cu siguranță se va cere repetată. Rețeta este inspirată din bucătăria turcească.
Ce ne trebuie pentru rețeta Mâncare de fasole verde cu ceapă și roșii:
- 500 gr păstăi de fasole
- 2 cepe mari
- 4-5 căței de usturoi
- 3-4 roșii de grădină
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță rasa de zahăr (opțional )
- sare și piper, după gust
- puțin cimbru
Rețeta Mâncare de fasole verde cu ceapă și roșii - Preparare
Se curăță ceapa, se clătește și se taie julien. Se așază la baza unei cratițe.
Se spală păstăile de fasole verde, se îndepărtează capetele și se rup în două, sau se lasă întregi dacă nu sunt foarte mari. Trebuie să fie aproximativ egale cu fâșiile de ceapă. Se așază peste stratul de ceapă din cratiță.
Se clătesc roșiile se feliază și se așază peste păstăile de fasole.
Se curăță usturoiul, se taie în jumătăți și se presară peste roșii.
Într-un vas, se amestecă uleiul de măsline cu o ceașcă de apă, sare, piper și puțin cimbru și se toartă peste ingredientele din cratiță.
Se acoperă cu un capac și se fierbe mâncarea de fasole verde cu ceapă și roșii, înăbușit, la foc mic pentru 30-40 de minute, fără a amesteca în ea. Din când în când se agită cratița, ușor.
Se poate servi simplă, sau ca garnitură la orice friptură.
Citiți și rețeta Tocană de fasole verde la borcan!
Puteți încerca și rețeta Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi!