Mușchi de vită in sos de rodii cu salată de morcovi picanți
Contrast de gusturi și culori într-o rețetă simplă, dar gustoasă: Mușchi de vită in sos de rodii cu salată de morcov picant!
Publicat: Marti, 27 Noiembrie 2018, 20:02 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 18:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Contrast de gusturi și culori într-o rețetă simplă, dar gustoasă: Mușchi de vită in sos de rodii cu salată de morcov picant!
Ingrediente pentru rețeta Mușchi de vită in sos de rodii cu salată de morcovi picanți
- 1 kg muschi de vită
- 4 lingurițe de rozmarin proaspăt tocat
- 4 lingurite ulei de măsline
- 50 gr unt
- 400 ml suc de rodii
- 6 lingurițe zahăr brun
- 4 lingurițe de oțet balsamic
- 400-500 g frunze de rucola
- sare
- piper
- Pentru servit:
- Salată de morcov picant
Mod de preparare pentru rețeta Mușchi de vită in sos de rodii cu salată de morcovi picanți
Se taie mușchiul de vită în felii mai groase și se asezonează cu piper, sare și rozmarin, pe ambele părți. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, apoi se adaugă untulși se prăjește carnea, pentru aproximativ 5 minute.
Se scoate carnea pe un platou, iar în uleiul rămas se adaugă sucul de rodie, zahărul și o linguriță de oțet balsamic. Se lasă să fiarba circa 4 minute, până când se îngroașă puțin.
Se așază, într-un castron mare, frunzele de rucola spălate bine, se adaugă peste ele ulei de măsline, restul de oțet balsamic și sare, după gust.
Se adaugă peste rucola mușchiulețul de vită, stropit cu sos și salata de morcov picant.
Mușchiul de vită în sos de rodii se servește cald, cu un pahar de vin roșu.