Mușchiuleț de porc cu sos delicios de prune și foietaj crocant cu bacon
Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă spectaculoasă de sezon: Mușchiuleț de porc cu sos delicios de prune și foietaj crocant cu bacon.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 29 Iulie 2020, 10:11 | Actualizat: Miercuri, 29 Iulie 2020, 10:38Foarte bine se combină mușchiulețul de porc fraged și gustos cu sosul de prune dulce-acrișor și crocănțelel din aluat foietaj cu bacon! Este o rețetă de friptură perfectă chiar și pentru mesele festive.
Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos delicios de prune și foietaj crocant cu bacon - ingrediente:
- 1 kg mușchiuleț de porc
- 250 g bacon
- ceapă
- prune proaspete
- prune uscate
- 200 ml vin roze
- 1 lingură smântână
- zahăr brun
- lămâie
- caju
- 400 gr aluat foietaj
Mod de preparare pentru Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos delicios de prune și foietaj crocant cu bacon
Mușchiulețul de porc, curățat, tăiat în medalioane de 4-5 cm grosime, se condimentează cu sare și se rumenește în puțin ulei, câte 1 minut pe fiecare parte.
Se scoate mușchiulețul, iar în locul lui se adaugă ceapa și și o parte din bacon, tăiate julien și se călesc, apoi se scot și acestea.
Se adaugă vinul, se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se strecoară sosul și se pune din nou la foc. Se adaugă jumătăți de prune și puțin zahăr brun și din nou se lasă sosul la fiert până se pătrund bine prunele. Se adaugă o lingură de smântână, pentru cremozitate.
Pentru servit, se prepară niște crocănțele din aluat foietaj cu bacon, sau cu prune. Se taie aluatul foietaj în fâșii, se așază felii subțiri de bacon și o parte se rulează, o parte se suprapun într-un baton, iar o parte de rulouri se umplu cu prune proaspete, sau uscate. Se coc pentru 10-12 minute la 200 de grade.
Poftă bună!
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți prepara și rețeta Mușchiuleț de porc cu cartofi copți, broccoli și sos de brânzeturi.