Negresă cu cremă de ciocolată, un desert pe gustul tuturor
Publicat: Luni, 23 Octombrie 2017, 19:26 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Negresa, un desert simplu, îndrăgit atât de cei care îl prepară, cât și de cei care care îl savurează, combinată cu cremă de ciocolată și fructe de pădure, este un deliciu garantat.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 120 ml lapte bătut
- 65 g făină
- 60 g zahăr
- 60 g unt
- 20 g cacao
- 1 ou
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru cremă:
- 400 g ciocolată neagră
- 400 ml frișcă lichidă
- 100 g zahăr pudră
- 50 g alune
- 38 ml esență de vanilie
- 1 lămâie
- sare
- fructe de pădure
- flori comestibile
Mod de preparare
Preparare blat
Se amestecă untul cu zahărul până devine o pastă omogenă.
Se adaugă oul.
Într-un bol, se amestecă făina cu cacaua, sarea și bicarbonatul de sodiu.
Apoi se combina continutul celor douăboluri, se adauga alunele și se porționează compoziția în forme de brioșe.
Se dau formele la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Preparare cremă
Se topește ciocolata la bain marie, apoi, când se răcește se amestecă cu frișca batută.
Crema se așază cu un poshe peste blaturile de negresă.
Se decorează cu zmeură, mure, coajă rasă de lămâie și flori comestibile.