Pachețele de primăvară în foi de orez cu sos dulce-picant
Sunt de-a dreptul perfecte pentru o gustare delicioasă și sățioasă aceste pachețele de primăvară în foi de orez cu sos dulce-picant!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 15 Octombrie 2020, 10:15 | Actualizat: Joi, 15 Octombrie 2020, 11:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Adrian Gabor, un fost concurent al emisiunii ”Chefi la cuțite” și-a încercat norocul și în sezonul 8 cu un preparat mai special: spring rolls, cunoscute și ca pachețele de primăvară.
Rețeta de spring rolls este inspirată din bucătăria chinezească, dar adaptată în funcție de ingredientele găsite prin bucătăria românească.
Rețeta de Pachețele de primăvară în foi de orez cu sos dulce-picant - Ingrediente:
un pachet cu foi de orez sau foi subțiri de placintă
Pentru umplut pachețelele:
- 2-3 morcovi
- 2 ardei grași, roșii
- 1 salată chinezească
- 2 legături de ceapă verde
- 4 linguri de fasole, muguri
- 1 ou
- 1/2 linguriță ghimbir uscat
- 3-4 linguri sos de soia
- 2 linguri sos de stridii
- 2 linguri zahăr
- 5 ciuperci negre shiitake
- 50 gr miez de bambus
- 6 lingurițe ulei de susan
- ulei pentru prăjit
-
Pentru sos:
- 150 gr unt de arahide,
- 50 gr miere,
- 50 ml oțet de orez,
- 1 cățel de usturoi,
- 1 linguriță sos iute (sau fulgi de ardei iute)
Rețeta Pachețele de primăvară în foi de orez cu sos dulce-picant - Preparare
Preparare umplutură pentru pachețelele de primăvară.
Se spală legumele, se toacă în fâșii, sau rondele, după caz, apoi se trag la tigaie în ulei de susan, până se pătrund bine și își degază aromele. Se asezonează cu condimentele și sosurile necesare și se lasă la temperat, înainte de a umple foile de orez cu ele.
Pentru un gust mai deosebit, ardeii se coc și se curăță.
Când ingredientele pentru umplutură sunt răcite se desfac foile, se decupează în forme pătrate, sau dreptunghiulare și se adaugă la unul din capete câte 1-2 linguri de umplutură. Se rulează începând de la capătul cu umplutura, introducând colțurile în interior, ca la sarmale, iar marginile se ung cu ou bătut pentru a se lipi și a nu se desface ulterior.
Pachețelele de primăvară se prăjesc în ulei încins până se rumenesc bine și foile devin crocante. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Se prepară și o salată din ceapa verde, salata chinezească, mugurii de fasole, asezonată cu sare și ulei de măsline
Preparare sos.
Pentru sosul cu care se servesc pachețelele de primăvară se amestecă toate ingredientele rezultând un sos cremos cu gust dulce-picant și ușor acrișor.
Spor la preparat rețeta de pachețele de primăvară în foi de orez cu sos dulce-picant și poftă bună la savurat!