Alida Bârzan, o concurentă din sezonul 8 al emisiunii culinare „Chefi la cuțite” a pregătit o rețetă clătite sărate, umplute cu piure de cartofi și crenvurști de vițel și glazurate cu sos bechamel, rețetă pe care a descoperit-o în Italia și pe care o îndrăgesc copiii.
Ce ne trebuie pentru rețeta de clătite umplute cu piure de cartofi și crenvurști de vițel, glazurate cu sos bechamel:
-
Pentru clătite:
- 2 ouă mari
- 250 ml lapte
- 100 ml apă minerală
- 125 g făină
- 25 g unt
- sare
-
Pentru piureul de cartofi :
- 8 cartofi albi de dimensiuni medii
- 500 ml lapte cu 3,5 % grăsime
- 150 gr unt
- 150 gr smântână
- nucșoară
- sare și piper
- 4 crenvuști de vițel
- ulei de floarea soarelui
-
Pentru sos bechamel:
- 100 gr unt
- 100 gr făină
- 500 ml lapte
- sare și piper
- nucșoară
- 100 gr cașcaval
Cum procedăm pentru a prepara pentru rețeta de clătite umplute cu piure de cartofi și crenvurști de vițel, glazurate cu sos bechamel?
Pregătim aluatul pentru clătite.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm laptele, apoi făina și omogenizăm aluatul. Adăugăm la final apa minerală, lăsăm aluatul de clătite să se odihnească 10-15 minute, apoi coacem clătitele în tigaia unsă cu unt. Oprim cam 1/4 din aluatul de clătite pentru mai târziu.
Preparare piure de cartofi.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tocăm cuburi. Îi punem la fiert în apă cu sare. Când sunt bine fierți, îi scurgem, îi pasăm cu unt și diluăm piureul de cartofi cu lapte fierbinte, până ajungem la consistența dorită.
Citește și: Clătite umplute cu carne și ciuperci. Rețetă de clătite brașovene
Fierbem și crenvurștii.
Preparare sos bechamel.
Punem untul la topit, adăugăm făina și amestecăm bine până când făina absoarbe tot untul. Diluăm, treptat, compoziția cu lapte fierbinte și lăsăm la fiert până obținem un sos consistent, dar cursiv. Asezonăm sosul bechamel cu sare, piper și nucșoară, după gust. la final, răzuim cașcavalul și amestecăm până acesta se topește și se încorporează în sos.
Ungem clătitele cu piure de cartofi, răcit, așezăm câte un crenvurști la fiecare margine de clătită și rulăm. Decupăm rulourile de clătite în două, tăiem capetele neuniforme, apoi le trecem prin aluatul oprit și le prăjim în ulei încins până se rumenesc frumos.
Așezăm pe farfurii câte două clătite umplute cu piure de cartofi și crenvurști de vițel și le servim glazurate cu sos bechamel.
Spor și poftă bună!
Rețeta Magdus. Rețetă de vinete umplute și conservate în ulei de măsline... Mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța...