Pandișpan în două culori cu vanilie și ciocolată
Desert simplu și delicios pe care și un copil în poateprepara: Pandișpan în două culori cu vanilie și ciocolată.
Publicat: Luni, 30 Septembrie 2019, 22:16 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:05- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Desert simplu și delicios pe care și un copil în poateprepara: Pandișpan în două culori cu vanilie și ciocolată.
Rețeta Pandișpan în două culori cu vanilie și ciocolată. - Ingrediente
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 50 gr unt topit
- 1 lingură cacao neagră
- ½ linguriță praf de copt
- Esență de rom/vanilie
- 1 praf de sare
- dulceață din fructi de pădure
- Frunze de mentă
Rețeta Pandișpan în două culori cu vanilie și ciocolată - Preparare
Albuşurile se bat spumă, presărate cu un praf de sare.
Se adaugă zahărul și se mixează până se obţine o spumă densă şi lucioasă. Gălbenuşurile frecate cu unt se adaugă peste albușuri şi se amestecă uşor, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează cu o spatula folosind mişcări circulare de jos în sus.
Din compoziţia de mai sus dăm deoparte 4-5 linguri, adaugăm cacao şi esenţa de rom şi omogenizăm.
Într-o tavă rotunda, se pune hârtie de copt, se întinde jumătate din compoziţia albă apoi se întinde compoziţia cu cacao și deasupra diferenţa de compoziţie albă.
Dăm tava cu pandișpan la cuptor, la 180 de grade timp de 30 de minute. Se lasă puţin la răcit apoi se porţionează.
Se serveşte ornat pe o farfurie cu frunzulite de mentă şi dulceaţă de fructe de pădure.