Rețeta Pastă cu jumări: o delicatesă din Sibiu de care turiștii străini s-au îndrăgostit! Trebuie să o încerci și tu!
Pasta cu jumări este o delicatesă din Sibiu de care turiștii străini s-au îndrăgostit! Preparatul este printre preferatele clienților de la „Muzeul Astra” din Sibiu, iar rețeta este una străveche, ținută „secretă” de chefii sibieni!
Publicat: Marti, 15 August 2017, 15:15 | Actualizat: Miercuri, 02 Decembrie 2020, 22:11Pasta cu jumări este o delicatesă din Sibiu de care turiștii străini s-au îndrăgostit! Preparatul este printre preferatele clienților de la „Muzeul Astra” din Sibiu, iar rețeta este una străveche, ținută „secretă” de chefii sibieni!
Ingrediente pentru rețeta Pastă cu jumări:
250 g jumări
o ceapă roşie medie, curăţată şi spălată
deun ou fiert tare, curăţat
4-5 căţei mici de usturoi, curăţaţi şi spălaţi
2 linguri cu muştar
boia de ardei dulce
piper proaspăt măcinat
sare
Opţional:
2-3 cartofi fierţi în coajă, în apă cu sare, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţele
2 castraveciori muraţi, tăiaţi în rondele
Mod de preparare pentru rețeta Pastă cu jumări:
PASUL 1
Tăiem ceapă în bucăţele. Tăiem oul fiert în feliuţe.
PASUL 2
În vasul unui robot de bucătărie punem jumările, usturoiul, oul fiert, ceapă, muştarul, cam un sfert de linguriţă cu boia de ardei dulce, piper măcinat şi sare (cartofii fierţi şi castraveţii muraţi, dacă folosiţi) şi mixăm folosind funcţia pulse.
PASUL 3
Din când în când adunăm pastă de pe marginile vasului şi continuăm să mixăm până când obţinem consistentă dorită.
PASUL 4
Gustăm, condimentăm cu sare şi piper măcinat, dacă mai este nevoie, şi tranferam pastă de jumări într-un borcan închis ermetic, pe care îl putem păstra în frigider până la o săptămâna.