Rețeta Plăcintă cu carne și salată de ardei copți
Plăcintă cu carne și salată de ardei copți, este genul de preparat din care mănânci până nu mai poți.
Publicat: Marti, 14 Mai 2019, 20:47 | Actualizat: Vineri, 12 Februarie 2021, 21:34Plăcintă cu carne și salată de ardei copți, este genul de preparat din care mănânci până nu mai poți.
Ingrediente pentru rețeta Plăcintă cu carne și salată de ardei copți:
-
Pentru aluat:
- 600 gr făină
- 7 gr drojdie uscată
- 1 lingură zahăr brun
- 150 gr unt
- 1 ou
- Sare
-
Pentru umplutură:
- 400 g mușchi de vită
- 400 g pulpă porc
- 4 ouă
- Sare și piper
- cimbrișor
- boia dulce/iute
- 3 cepe mari
- carne tocată
- 100 g untură
- 1 legătură de pătrunjel
- 5 roșii cherry
-
Pentru salata de ardei copți:
- 120 ml ulei de măsline
- 8 ardei roșii, kapia
- 50 ml de oțet balsamic
Pe aceeași temă
Mod de preparare pentru rețeta Plăcintă cu carne și salată de ardei copți:
Pentru pregătirea aluatului de plăcintă se cerne făina, se face o adâncitură la mijlocul acesteia unde se pun: drojdia lichefiată cu zahărul și puțină apă caldă și untul tăiat bucățele. Se presară sare și se frământă un aluat compact, care se lasă la odihnit 30 de minute.
Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură.
Se toacă carnea și se trage la tigaie în untură, împreună cu ceapa tocată. Se asezonează cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și se lasă la răcit. După ce se răcește, se încorporează 2-3 ouă și pătrunjelul verde, tocat.
Se intinde aluatul de plăcintă în foi subțiri cu care se îmbracă interioarele unor vase termorezistente, rotunde.
Se pune compoziția de carne în interior, se acoperă cu aluat și se dau vasele la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Se trag roșiile cherry la tigaie în puțin ulei de măsline și se așază câte o roșie deasupra plăcintelor.
Pentru salata de ardei copți, ardeii se coc, se curăță și se amestecă cu un dressing clasic din ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper.