Prăjitura "Plăcere interzisă" are gust fabulos şi e uşor de făcut! Iată toţi paşii!
Sunt zile în care ai poftă de ceva bun, dar te-ai săturat de dulciurile din comerţ şi vrei să încerci un produs nou. Desertul următor este cea mai bună variantă!
Publicat: Vineri, 17 Iunie 2016, 12:28 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:40- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- În cel cu ingrediente "umede":
- 2 ouă 250 ml apă călduţă
- 120 ml lapte
- 120 ml ulei
- 3 banane foarte coapte
- esenţă de vanilie
- În cel cu ingrediente "uscate":
- 250 g zahăr
- 275 g făină
- 75 g cacao
- 1 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 1/2 bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă sare
- Pentru glazură:
- 50 g ciocolată cu lapte
- 150 g smântână lichidă (cu grasime 32%)
- o linguriţă de unt.
Mod de preparare
Sunt zile în care ai poftă de ceva bun, dar te-ai săturat de dulciurile din comerţ şi vrei să încerci un produs nou. Desertul următor este cea mai bună variantă!
Prăjitura despre care vorbim se numeşte "Plăcere interzisă", pentru că este atât de bună, încât nu te poţi opri din mâncat până nu o termini pe toată. Pe cuvânt! Iată cum se găteşte!
Într-un castron cernem şi amestecăm toate ingredientele uscate, iar în celălalt zdrobim bananele cu ajutorul unei furculiţe, punem esenţa de vanilie, adăugăm laptele şi uleiul, apoi ouăle bătute şi apa.
Toată compoziţia o adăugăm în castronul cu ingredientele uscate, amestecăm bine cu telul şi turnăm totul într-o tavă unsă bine cu unt. Dăm la cuptorul încins pentru 40 de minute şi apoi o lăsăm să se răcească.
Glazura: Smântâna lichidă o aducem la punctul de fierbere, o luăm de pe foc şi adăugăm în ea ciocolata tăiată bucăţi şi untul. Amestecăm bine până se dizolvă ciocolata, lăsăm la răcit şi turnăm peste prăjiturica rece... Poftă bună!