Pulpă de miel la cuptor, rețeta lui Sorin Bontea pentru Paște. Ce ingrediente folosești și cum obții o carne fregedă și gustoasă
Rețeta de pulpă de miel a lui Sorin Bontea este, cu siguranță, mâncarea ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Se face simplu, rapid și cu ingrediente puține, iar gustul este savuros.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 22 Aprilie 2022, 18:03 | Actualizat: Sambata, 15 Aprilie 2023, 09:33Pulpa de miel este aproape nelipsită de pe mesele românilor atunci când este sărbătorit Paștele. Carnea de miel este la mare căutare în perioada sărbătorilor pascale și cei care nu au folosit-o la ciorbă, stufat sau drob au varianta de-a găti pulpe de miel.
Sorin Bontea a dezvăluit cum se face cea mai bună rețetă de pulpe de miel la cuptor în perioada Paștelui, fără prea multe bătăi de cap. Deliciul se pregătește simplu, rapid și cu ingrediente puține, iar rezultatul este unul demn de un restaurant de cinci stele!
Rețeta lui Sorin Bontea de pulpă de miel la cuptor - Ingrediente
- Pulpă de miel fără os
- Câteva felii de pâine albă toast
- Vin alb sec
- Rozmarin proaspăt
- Salvie proaspătă/cimbru/cimbrișor (alte condimente, după gust)
- Pătrunjel proaspăt
- Câțiva căței de usturoi
- Ulei de măsline
- Câteva legume pentru a face un pat în tigaie – ceapă, morcov, țelină
- Sare și piper (după gust)
Citește și: Borș de miel după rețeta clasică. Ciorba perfectă pentru masa de Paște
Rețeta lui Sorin Bontea de pulpă de miel la cuptor - Mod de preparare
Sorin Bontea a dezvăluit cum se face cea mai bună rețetă de pulpă de miel la cuptor în perioada Paștelui.
Pulpa de miel dezosată se leagă cu sfoară și se strânge până ce se obține un rulou. Tocmai de aceea este indicat să folosim o carne fără ok. Se presară sare și piper după gust, apoi se așează totul într-o tigaie încinsă și se lasă cât să prindă o culoare frumoasă pe toate părțile (se întoarce regulat până ce se dă față cărnii). Nu se pune ulei, căci carnea de miel conține îndeajuns de multă grăsime care la contactul cu tigaia încinsă va începe să se topească.
Lăsăm ruloul de carne la răcit, apoi îl dăm cu muștar Dijon sau ceva asemănător, amestecat cu puțin vin alb sec, până obținem gustul dorit. Apoi, facem un amestec din pâinea albă toast (doar miezul), rozmarinul, cimbrul, usturoiul tocat, ulei de măsline și alte condimente adăugate de noi după gust. Compoziția obținută prin frâmântare ușoară se distribuie uniform pe bucata de pulpă de miel, acoperind totul cu grijă. Totul se dă apoi totul al cuptor, la foc mic.
Secretul lui Sorin Bontea pentru o rețetă delicioasă și fragedă de pulpă de miel la cuptor nu este doar „crusta” cărnii, ci și patul de legume. Astfel, pentru un plus de savoare, se recomandă să pui în tavă un pat de legume (ceapă, morcovi, țelină, albitură, ardei etc) peste care să așezi apoi ruloul de carle. Se dă totul la cuptor până ce carnea devine rumenă și facem testul cu furculița ca să vedem când și dacă e îndeajuns de fragedă.
Se servește cu piureul preferat, cu cartofi copți, cu legume sau cu orice altă garnitură dorită.
Poftă bună!
Te-ar putea interesa și:
- Programul mall-urilor de Paște 2022. Centrele comerciale deschise în București
- Cum circulă metroul de Paște. Programul Metrorex pentru 22, 23, 24 și 25 aprilie
- Rețeta de pască fără aluat a lui Chef Sorin Bontea. Cum să pregătești rapid o pască pufoasă și delicioasă
- Rețetă de pască fără aluat. 3 idei savuroase