Pulpe de rață cu găluște nemțești și sos caramel sărat. Nebunie-n farfurie cu o combinație de ingrediente cărora cu greu le poți rezista.
O rețetă de-a dreptul spectaculoasă și, mai ales, delicioasă cu ocombinație irezistibilă de ingrediente cu arome de toamnă: Pulpe de rață cu găluște nemțești și sos caramel sărat.
Publicat: Vineri, 06 Septembrie 2019, 12:28 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:09- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O rețetă de-a dreptul spectaculoasă și, mai ales, delicioasă cu ocombinație irezistibilă de ingrediente cu arome de toamnă: Pulpe de rață cu găluște nemțești și sos caramel sărat.
Rețeta Pulpe de rață cu găluște nemțești și sos caramel sărat - Ingrediente
- 600 g pulpe de rață
- sare
- piper
- 1 măr ionatan
- coajă rasă de lămâie și portocală
- ulei
- Pentru garnitură:
- 1 pâine albă, veche
- 2 ouă
- câteva fire de pătrunjel verde
- 1 ceapă tocată foarte fin
- 1 cățel de usturoi
- 75 g unt
- 1-2 linguri de făină
- sare
- piper
- nucșoară
- Pentru sos caramel sărat:
- 200 g zahăr brun
- 50 g unt
- 1 lingură grăsime de la rață
- 200 ml smântnă pentru frișcă
- 1 linguriță sare
- Pentru servit:
- 1 dovleac plăcintar copt
- 100 g castane coapte
- smochine
Pulpe de rață cu găluște nemțești și sos caramel sărat - Mod de preparare
Pulpele de rață se condimentează cu sare și piper și se rumenesc în baie de ulei, la foc mic, până devin aurii. În baia de ulei se va adăuga și un măr feliat și coajă rasă de lămâie și portocală.
Pentru a prepara găluște nemțești ci vor servi drept arnitură la pulpele de rață, se transformă o pâine mai veche în pesmet. O parte din acesta se amestecă cu o ceapă tocată fin și călită în unt cu un cățel de usturoi răzuit, se adaugă pătrunjel tocat, sare piper și se încorporează 2 ouă. Se mai adaugă puțină făină pentru omogenizare, se formează găluștele care se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață. Restul de pesmet oprit se călește în unt topit și se trec găluștele prin acesta după ce au fost scurse, ca la rețeta de Gomboți.
Pentru a prepara sos caramel sărat, se caramelizează zahărul brun, se adaugă grăsimea de la rață, untul, se omogenizează bine, apoi se adaugă smântâna și la final sarea. Se amestecă pe foc până se omogenizează bine, apoi se dă deoparte.
Pulpele de rață se servesc glazurate cu sos caramel, alături de găluștele nemțești, de asemeni glazurate cu sos caramel, dar și cu dovleac copt, castane coapte și smochine.
Să vă fie de folos!