Antena Căutare
Logo show

Reţeta zilei! Vlăduţ prepară "Rață cu parfum de toamnă"

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne delectăm papilele cu rețeta Rață cu parfum de toamnă, o nebunie de preparat cu o combinație de ingrediente cărora cu greu le poți rezista.

Ingrediente pentru rețeta Rață cu parfum de toamnă

  • 600 g pulpe de rață
  • sare
  • piper
  • 1 măr ionatan
  • coajă rasă de lămâie și portocală
  • ulei
  • Pentru garnitură:
  • 1 pâine albă, veche
  • 2 ouă
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • 1 ceapă tocată foarte fin
  • 1 cățel de usturoi
  • 75 g unt
  • 1-2 linguri de făină
  • sare
  • piper
  • nucșoară 
  • Pentru sos caramel sărat:
  • 200 g zahăr brun
  • 50 g unt
  • 1 lingură grăsime de la rață
  • 200 ml smântnă pentru frișcă
  • 1 linguriță sare
  • Pentru servit:
  • 1 dovleac plăcintar copt
  • 100 g castane coapte
  • smochine
  • Mod de preparare rețeta Rață cu parfum de toamnă

    Pulpele de rață, condimentate cu sare și piper, se prăjesc în baie de ulei, la foc mic, pentru aproximativ 2 ore și 30 de minute. În baia de ulei se va adăuga și un măr feliat și coajă rasă de lămâie și portocală.

    Pentru garnitura rețetei Rață cu parfum de toamnă, se prepară niște găluști de pâine nemțești. Se transformă o pâine mai veche în pesmet. O parte din acesta se amestecă cu o ceapă tocată fin și călită în unt cu un cățel de usturoi răzuit, se adaugă pătrunjel tocat, sare piper și se încorporează 2 ouă. Se mai adaugă puțină făină pentru omogenizare, se formează găluștele care se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață. Restul de pesmet oprit se călește în unt topit și se trec găluștele prin acesta după ce au fost scurse.

    Pentru sosul caramel sărat, se caramelizează zahărul brun, se adaugă grăsimea de la rață, untul, se omogenizează bine, apoi se adaugă smântâna și la final sarea. Se amestecă pe foc până se omogenizează bine, apoi se dă deoparte.

    Pulpele de rață se servesc glazurate cu sos caramel, alături de găluștele nemțești, de asemeni glazurate cu sos caramel, dar și cu dovleac copt, castane coapte și smochine.

    Este o nebunie-n farfurie, acest preparat cu multe arome de toamnă!

    Tot delicioasă este și rețeta „Rață de Madagascar”, preparată de Vlăduț într-o emisiune anterioară, dar nici rețeta "Piept de rață călător" nu este mai prejos!

    Luni, 08.10.2018, 08:32
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Triplă eliminare din competiție! Cine părăsește concursul

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Triplă eliminare din competiție! Cine părăsește concursul

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 23:35
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cum au reacționat chefii când au aflat cine a făcut preparatul de 20 de puncte

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cum au reacționat chefii când au aflat cine a făcut preparatul de 20 de puncte

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 23:00
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Chefii au degustat preparatele concurenților de la proba individuală

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Chefii au degustat preparatele concurenților de la proba individuală

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 22:30
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Ce temă neașteptată a anunțat Irina Fodor la duelul individual

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Ce temă neașteptată a anunțat Irina Fodor la duelul individual

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 22:12
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cine a câștigat cel de-al optulea battle. Lupta a fost foarte strânsă

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cine a câștigat cel de-al optulea battle. Lupta a fost foarte strânsă

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 21:30
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Degustarea preparatelor de la battle a fost făcută de colindătorii din Corul Folcloric Doinița

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Degustarea preparatelor de la battle a fost făcută de colindătorii din Corul Folcloric Doinița

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 21:18
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Alarma a sunat în tot platoul! Chef Richard Abou Zaki a dat o amuletă neașteptată

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Alarma a sunat în tot platoul! Chef Richard Abou Zaki a dat o amuletă neașteptată

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 20:55
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Tema din battle-ul opt: platouri de antreuri pentru evenimente de Crăciun

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Tema din battle-ul opt: platouri de antreuri pentru evenimente de Crăciun

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 20:10
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:08
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:04
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:02
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:00
    x