Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne delectăm papilele cu rețeta Rață cu parfum de toamnă, o nebunie de preparat cu o combinație de ingrediente cărora cu greu le poți rezista.
Ingrediente pentru rețeta Rață cu parfum de toamnă
Mod de preparare rețeta Rață cu parfum de toamnă
Pulpele de rață, condimentate cu sare și piper, se prăjesc în baie de ulei, la foc mic, pentru aproximativ 2 ore și 30 de minute. În baia de ulei se va adăuga și un măr feliat și coajă rasă de lămâie și portocală.
Pentru garnitura rețetei Rață cu parfum de toamnă, se prepară niște găluști de pâine nemțești. Se transformă o pâine mai veche în pesmet. O parte din acesta se amestecă cu o ceapă tocată fin și călită în unt cu un cățel de usturoi răzuit, se adaugă pătrunjel tocat, sare piper și se încorporează 2 ouă. Se mai adaugă puțină făină pentru omogenizare, se formează găluștele care se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață. Restul de pesmet oprit se călește în unt topit și se trec găluștele prin acesta după ce au fost scurse.
Pentru sosul caramel sărat, se caramelizează zahărul brun, se adaugă grăsimea de la rață, untul, se omogenizează bine, apoi se adaugă smântâna și la final sarea. Se amestecă pe foc până se omogenizează bine, apoi se dă deoparte.
Pulpele de rață se servesc glazurate cu sos caramel, alături de găluștele nemțești, de asemeni glazurate cu sos caramel, dar și cu dovleac copt, castane coapte și smochine.
Este o nebunie-n farfurie, acest preparat cu multe arome de toamnă!
Tot delicioasă este și rețeta „Rață de Madagascar”, preparată de Vlăduț într-o emisiune anterioară, dar nici rețeta "Piept de rață călător" nu este mai prejos!