Cum preparăm rețeta Bibimpap, un preparat korean gustos și sănătos
Bibimbab este un preparat coreean pe bază de orez, carne de vită și legume trase la tigaie, foarte de sanatos și gustos.
Publicat: Marti, 30 Aprilie 2019, 20:09 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:03Bibimbab este un preparat coreean pe bază de orez, carne de vită și legume trase la tigaie, foarte de sanatos și gustos.
Ce ne trebuie pentru rețeta Bibimpap - preparat korean
- 500 g orez cu bobul rotund, preparat la rice cooker
- 4 ouă
- 1 conservă muguri de soia
- 1 legătură de spanac proaspăt, sau salată verde
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1 castravete
- 1legătură ceapă verde
- 250 g carne de vită, macră
- 2-3 roșii
- sare
- usturoi
- ulei
- ulei de susan
- semințe de susan
- sos de soia
- miere sau zahăr
- gochujang( pastă de ardei iute)
Cum se prepară rețeta Bibimpap - preparat Korean
Mai întâi se prepară orezul în vasul special rice cooker, conform instrucțiunilor. Dacă ne lipsește acel vas, pregătim orezul în modul clasic, cunoscut de toți.
Carnea de vită se taie în fâșii subțiri și se amestecă cu o lingură de usturoi pisat, 2 linguri ulei de susan, o lingură sos de soia, o lingură de miere si o linguriță semințe de susan.
Mugurii de soia, se scurg de lichidul în care au stat conservați, se presară cu sare și se amestecă cu o linguriță de usturoi și o linguriță de ulei de susan.
Spanacul se clătește bine în apă rece, se scurge și se amestecă cu o linguriță de usturoi frecat cu sare, o linguriță de ulei de susan și o linguriță de semințe de susan. Dacă se folosește salată verde, se exclude usturoiul.
Castravetele, dovlecelul și morcovul curățat, se taie în fâșii subțiri de dimensiuni aproximativ egale cu cele de carne.
Fâșiile de castravete bine scurse se trag la tigaie în câteva picături de ulei de susat și ½ linguriță usturoi, pentru 30 de secunde.
Dovleceii scurși de lichid, se trag la tigaie pentru 1 minut în câteva picături de ulei de susan, cu o linguriță de usturoi, 1 lingură de ceapă verde toccata rondele
Roșiile se feliază, se presară cu sare și semințe de susan și se stropesc cu ulei de susan.
Carnea de vită se sotează pentru câteva minute, la foc mare.
Se asamblează bibimbap.
Se așază o cană de orez în bol și se pun toate celelalte ingrediente de jur împrejur și se servesc cu ouă ochiuri.
Tot din bucătăria coreeană puteți încerca și Rețeta de supă spicy sud-coreeană.