Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză. Cel mai bun aperitiv al verii
Când vezi tarabele pline de ardei gândul îți zboară imediat la o rețetă de salată de ardei copți, însă și această rețetă de ardei copți umpluți cu brânză este ideală pentru o gustare de vară.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 24 Iulie 2020, 09:34 | Actualizat: Vineri, 24 Iulie 2020, 10:02- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Foarte bine merg acești ardei copți umpluți cu brânză și pe un platou cu aperitive festive!
Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză. Cel mai bun aperitiv al verii - Ingrediente:
- 8-10 ardei capia, potriviți
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură oțet
- sare și piper
- cimbru, oregano și busuioc
- 2 foi de dafin
- 400 gr brânză feta, sau telemea
- 200 gr cremă de brânză
- 50 ml smântână pentru frișcă
Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză. Cel mai bun aperitiv al verii - Preparare
Coacem ardeii, îi curățăm și le decupăm capătul cu cotorul. Îndepărtăm nervurile și semințele cu grijă, pentru a nu-i sparge. Vezi AICI sfaturi și trucuri pentru a curăța perfect ardeii copți!
Pregătim un dressing din ulei de măsline cu oțet, sare, piper, puțin cimbru și 1-2 foi de dafin și lăsăm ardeii copți în el, cât sunt fierbinți. Îi acoperim cu un capac pentru a se infuza bine. Îi lăsăm acolo până se răcesc. Dacă ardeii nu sunt suculenți, mai diluăm dressingul cu puțină apă.
Citește și: Trei rețete de salată de ardei copți ce te vor cuceri instant
Între timp pregătim compoziția de brânză pentru umplut ardeii copți. Mixăm smântâna pentru frișcă până capătă cremozitate. Amestecăm brânza feta, răzuită sau strivită, cu crema de brânză. Adăugăm frunze proaspete de busuioc, tocate mărunt, sau busuioc uscat și oregano. Încorporăm smântâna bătută și omogenizăm compoziția. Dăm compoziția de brânză la rece până se răcesc și ardeii.
Citește și: Cum faci cel mai bun aperitiv cu vinete și ardei copți
Cu ajutorul unui posh, sau cu o pungă tăiată la un colț, umplem ardeii copți, bine scurși, cu delicioasa cremă de brânză. Îi servim ca aperitiv, alături de legume proaspete.
Spor și poftă bună!