Salata de ardei copți este una dintre cele mai bune salate de vară, potrivită pentru orice friptură sau garnitură. Iată trei rețete de salată de ardei copți, pe care n-ar trebui să le ratezi, în plin sezon al ardeilor ce abundă piețele cu multitudinea lor de culori!
1. Rețeta Salată de ardei copți cu sos de roșii și usturoi
Ingrediente:
- 8-10 buc. ardei gras, galben
- 3-4 roșii de grădină bine coapte
- 4-5 căței de usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță oțet
- sare, după gust
- opțional, 1 linguriță de zahăr
Rețeta Salată de ardei copți cu sos de roșii și usturoi - Preparare
Se coc ardeii pe grătar, se presară cu sare și se lasă la odihnit acoperiți cu o folie alimentară.
Vedeți AICI sfaturi și trucuri pentru a curăța ardeii copți, perfect!
Ardeii curățați se pun într-un vas încăpător, sau într-o salatieră.
Usturoiul se curăță, se pisează în mojar, presărat cu sare și se freacă cu ulei ca pentru mujdei. Se adaugă și puțin oțet.
Roșiile se opăresc în apă clocotită, se curăță și se toacă mărunt, apoi se amestecă cu usturoiul. Se adaugă și puțină zeamă de la ardeii copți, sau puțin zahăr.
2. Rețeta Salată de ardei copți cu usturoi și anșoa
Ingrediente:
- 3 ardei capia
- 2 gogoșari
- 1 conservă mică de anșoa în ulei
- 4-5 căței de usturoi
- puțin oțet
- sare
- piper
Rețeta Salată de ardei copți cu usturoi și anșoa - Preparare
Se coc ardeii, se curăță și se taie în fâșii.
Se curăță usturoiul, iar 3-4 căței de pisează cu sare.
Se adaugă ulei de la anșoa și se freacă, apoi se potrivește gustul cu oțet și piper.
Cu acest dressing se ung ardeii copți și se adaugă peste ei rondele de usturoi și bucățile de anșoa.
3. Rețeta Salată de ardei copți cu sos de muștar cu miere
Ingrediente:
- 1 kg ardei capia și gogoșari
- 1 ceapa medie
- 100 ml ulei
- 1-2 linguri oțet
- 1-2 linguri miere
- 1 lingură muștar cu hrean
- 1 linguri muștar dulce, sau clasic
- sare, după gust
- 1-2 foi de dafin
Rețeta Salată de ardei copți cu sos de muștar cu miere - Preparare
Se coc ardeii capia și gogoșarii, se curăță și se lasă la scurs.
Ceapa tocată solzișori se călește în puțin ulei. Se adaugă și foile de dafin și ardeii copți, tăiați în fâșii.
Se prepară o maioneză din muștar cu ulei, apoi se adaugă mierea și sare, după gust.
Se adaugă ardeii căliți cu ceapa și se asezonează cu oțet, după gust. Se omogenizează bine amestecul și se servește. Se poate păstra și peste iarnă( vedeți aici rețeta).
Citiți și articolul Cele mai simple trei rețete de dressing pentru salata de ardei copți!
Salată de castraveți cu usturoi și iaurt. Cea mai răcoroasă salată de vară!... Rețetă perfectă de Aripioare de pui crocante cu sos de ardei dulce-picant!...