Antena

Rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului!

Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Publicat: Marti, 20 Martie 2018, 08:16 | Actualizat: Vineri, 30 Octombrie 2020, 18:04
Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Ingrediente pentru cozonac cu umplutură mixtă

Mod de preparare pentru cozonac cu umplutură mixtă

Se prepară mai întâi maiaua.
Se freacă drojdia cu o lingură de zahăr, se adaugă puțin lapte călduț și puțină făină și se așteaptă să se activeze..
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se freacă cu puțină sare, pentru a le intensifica culoarea, apoi se adaugă 100-150 g zahăr și se freacă până când devin spumoase.
Se adaugă în adâncitură făcută în făină.
Peste gălbenușuri se adaugă și untul topit, uleiul ușor încălzit, esența și maiaua crescută,
Se încorporează, treptat, făina, alternând cu laptele cald.
Se frământă un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasă la dospit, acoperit și la loc cald.
Albusurile se bat spumă cu 100 g zahăr, apoi se adaugă cacaua.
Nuca se taie grosier, rahatul se taie în cuburi, iar stafidele se vor hidrata în puțină apă caldă.
Cand aluatul și-a dublat volumul, se împarte în două.
Se întind două foi care se ung cu compoziția de albușuri și cacao și se presară din belșug nucă, rahat și stafide.
Se rulează foile și se așează în tăvile tapetate cu hârtie de copt, sau unse cu grăsime și tapetate cu zahăr.
Se lasă cozonacii din nou la crescut, aproximativ o oră, după care se ung cu gălbenuș de ou și se coc la 160-170 grade, pentru 40-45 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.

Sfaturi pentru reușita cozonacului:

Pentru reușita aluatului, făina trebuie cernută și aerată cu o zi înainte de frământare și ținută la loc cald.
Toate ingredientele trebuie aduse la temperatura camerei cu câteva ore înainte de a începe procesul tehnologic de frământare.
Pentru ca aluatul să crească, după ce se pune în tavi, se acoperă cu un vas adânc, un tuci de preferință, iar în interior se strecoară și un pahar cu apă caldă.
In gălbenușul de ou cu care se ung cozonacii, se va adăuga și puțină sare, aceasta oprind procesul de innegrire a crustei cozonacilor.
Sa va fie de folos!

Whatsapp LinkedIn
cozonac reteta de cozonac aluat de cozonac umplutura de cozonac
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Descoperă acțiunea, suspansul și drama din serialul Hidden Assets. Sezoanele 1 & 2 sunt disponibile în AntenaPLAY!
Stirile zilei O americancă a decis să vină la noi în țară, după ce a văzut un film: "M-a făcut să-mi doresc enorm să vizitez România"
Videoclipul zilei
Citește și
La Gloria Downtown: Tradiție și gust autentic în inima Bucureștiului. Cofetăria oferă clienților o...
Cum se prepară babka. Desertul delicios i-a cucerit pe români mai ceva ca tradiționalul cozonac
Cât a ajuns să coste un cozonac la finalul lui 2024. Prețurile nu sunt pentru toate buzunarele
Rețetă cozonac pentru Crăciun. Cum prepari pas cu pas cel mai delicios cozonac cu nucă, rahat și cacao
Video recomandate
Video
Citește și
Curățenia după sărbători. Sfaturi pentru a reda strălucirea locuinței tale Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei!” Volodimir Zelenski, reacție despre sfârșitul tranzitului... Libertatea.ro
Avertisment al medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul a ajuns la cote record din această cauză Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Deși a încercat să-l țină ascuns, a fost dată de gol! Andreea Bostănică, imagini cu iubitul milionar,... Spynews.ro
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Exercițiile care pot ajuta femeile să prevină declinul cognitiv. Ce trebuie să facă în fiecare zi useit
Horoscopul zilei de 3 ianuarie 2025. Racii petrec timp cu cei dragi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal 6-12 ianuarie 2025. Cum influențează retrogradarea lui Marte în Rac zodiile Jurnalul
Andreea Bălan și Victor Cornea, separați de Revelion 2025: Cum au petrecut noaptea de Anul Nou Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Un chirurg din Germania susţine că a luat cancer de la un pacient pe care l-a operat. Ce i-a apărut medicului pe... Observator
Ce se întâmplă dacă mergi zilnic pe bicicletă. Care sunt rezultatele practicării acestui sport MediCOOL
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Predicția apocaliptică a lui NOSTRADAMUS pentru 2025: „Un asteroid gigantic va lovi Terra” Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Beneficiile mersului pe jos în aer rece pentru sănătatea gravidei și a bebelușului DeParinti
Selena Gomez a celebrat sfârșitul lui 2024 cu o serie de fotografii și clipuri emoționante alături de logodnicul... ZUTV
Care sunt cele mai rare culori din lume. Unul dintre pigmenți era mai scump decât aurul UseIT
7 greșeli pe care le faci când prepari terci de ovăz Hello Taste