Antena

Rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului!

Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Publicat: Marti, 20 Martie 2018, 08:16 | Actualizat: Vineri, 30 Octombrie 2020, 18:04
Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Ingrediente pentru cozonac cu umplutură mixtă

Mod de preparare pentru cozonac cu umplutură mixtă

Se prepară mai întâi maiaua.
Se freacă drojdia cu o lingură de zahăr, se adaugă puțin lapte călduț și puțină făină și se așteaptă să se activeze..
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se freacă cu puțină sare, pentru a le intensifica culoarea, apoi se adaugă 100-150 g zahăr și se freacă până când devin spumoase.
Se adaugă în adâncitură făcută în făină.
Peste gălbenușuri se adaugă și untul topit, uleiul ușor încălzit, esența și maiaua crescută,
Se încorporează, treptat, făina, alternând cu laptele cald.
Se frământă un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasă la dospit, acoperit și la loc cald.
Albusurile se bat spumă cu 100 g zahăr, apoi se adaugă cacaua.
Nuca se taie grosier, rahatul se taie în cuburi, iar stafidele se vor hidrata în puțină apă caldă.
Cand aluatul și-a dublat volumul, se împarte în două.
Se întind două foi care se ung cu compoziția de albușuri și cacao și se presară din belșug nucă, rahat și stafide.
Se rulează foile și se așează în tăvile tapetate cu hârtie de copt, sau unse cu grăsime și tapetate cu zahăr.
Se lasă cozonacii din nou la crescut, aproximativ o oră, după care se ung cu gălbenuș de ou și se coc la 160-170 grade, pentru 40-45 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.

Sfaturi pentru reușita cozonacului:

Pentru reușita aluatului, făina trebuie cernută și aerată cu o zi înainte de frământare și ținută la loc cald.
Toate ingredientele trebuie aduse la temperatura camerei cu câteva ore înainte de a începe procesul tehnologic de frământare.
Pentru ca aluatul să crească, după ce se pune în tavi, se acoperă cu un vas adânc, un tuci de preferință, iar în interior se strecoară și un pahar cu apă caldă.
In gălbenușul de ou cu care se ung cozonacii, se va adăuga și puțină sare, aceasta oprind procesul de innegrire a crustei cozonacilor.
Sa va fie de folos!

Whatsapp LinkedIn
cozonac reteta de cozonac aluat de cozonac umplutura de cozonac
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. HARTA: prezenţa pe judeţe. Peste 26% dintre români au votat până la ora 14:00
Videoclipul zilei
Citește și
Cât costă cozonacul Dubai în cofetării, cu o lună înainte de Sărbătorile de iarnă. Și prețul...
Rețetă de cozonac pufos cu umplutură de vanilie și ciocolată: ingrediente și mod de preparare
Ce a putut să descopere o femeie din București în cozonacul cumpărat din supermarket. A scos imediat...
Cât a plătit o româncă pentru „trei felii” de cozonac de la un cunoscut supermarket. Nu i-a venit...
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste