Rețetă de pepene murat pentru iarnă. Cum pui la murat pepenele roșu
Reteta de pepene rosu la murat. Pepenele la murat este una dintre cele mai inedite muraturi, cu un gust deosebit care completeaza multe mancaruri. Iata de ce ai nevoie si cum se prepara.
Publicat: Marti, 16 Iulie 2019, 12:22 | Actualizat: Marti, 16 Iulie 2019, 12:31Rețetă de pepene roșu la murat. Pepenele la murat este una dintre cele mai inedite murături, cu un gust deosebit care completează multe mâncăruri. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară.
Potrivit csid.ro, fiecare 100 de grame din acest fruct al îngerilor conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.
Ingrediente
- pepeni verzi de mărime mică-mijlocie
- ardei iuți
- morcov
- usturoi
- țelină(frunze și rădăcina)
- crenguțe de vișin
- mărar uscat
- boabe muștar
- piper boabe
- apă
- sare
Mod de preparare
Pentru început, pepenii trebuie înțepați lângă codiță, să aibă pe unde să își tragă saramură.
Așezăm pepenii în butoi împreună cu crenguțele de vișin. Adăugăm morcovul și țelină tăiate fâșii sau rondele, ardeii iuți, cât doriți, mărarul uscat (ar fi bine să îl așezați pt prima dată la fundul butoiului, apoi printre pepeni și deasupra lor). Urmează usturoiul, boabele de muștar și de piper.
Punem apă cu sare, la un litru de apă o lingură de sare pentru murături. Avem grijă ca saramură să acopere pepenii. A două zi trebuie să ne uităm la ei dacă au mai tras din apă cu sare trebuie să avem grijă să completem din nou, să nu rămână pepenii neacoperiți de saramură. Aveți mare grijă să nu se formeze acea floare deasupra lor, pepenii trebuie rotiți la câteva zile.
Lângă pepene, dacă doriți, puteți pune la murat gogonele sau conopidă.
Citește și:
Dieta cu pepene roșu, cea mai rapidă și delicioasă dietă de vară
Pepenii românești, etichetați obligatoriu. Cât costă și cum îi recunoaștem